Град Левски посреща чудотворните мощи на св. Никифор Прокажения на 21 юни

IKONA NIKIFOR

Икона с мощи на св. Никифор Прокажения

Иконата със светите чудотворни мощи на Никифор Прокажения пристигат в град Левски утре, 21 юни, петък и ще бъдат изложени в храм „Св. Параскева“.

Иконата ще престои в целия ден изложена в храма за поклонение от вярващия народ, а в 18 часа ще бъда отслужен молебен за здраве.

За свети Никифор се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за хора, страдащи от рак, психични разстройства, сърдечни заболявания, зависимости, мигрена, душевни проблеми, очни болести, безплодие, семейни неразбории и множество други тежки заболявания.

Свети Никифор е роден на остров Крит през 1890 година. Разболява се 13 годишен от проказа и 60 години е страдал от тази болест. Целият си живот е прекарал в болница изолиран от света. В Гърция го наричат тайният светец, тъй като неговите духовни подвизи са били известни на малцината, които са го познавали. Неговият живот е бил изцяло посветен на Бога – той е пример за търпение, целомъдрие, молитва, себеотрицание и  любов. Тихо е носел своя кръст на мъченик, макар да не е пролял и капка кръв.

В 18.30 часа на същия ден ще бъде представена книгата „Св.Никифор Прокажения Чудотворец“ от издателя й за България, журналистът и водещ на „По света и у нас“ по БНТ Ангел Бончев.

След  Левски, на 22 юни (събота),иконата ще бъде в свищовския храм „Преображение Господне“.

Плакат Св Никифор Левски

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *