Гости от Русия посрещаха в Белене

Kmet Belene r gosti
Екипът на проект “Уголок” на среща с Милен Дулев – кмет на Община Белене. Снимка – “Уголок”.

На 06.12.2021г. в гр. Белене се е състояла дългоочакваната среща на екипа на проекта “Руски кът“  / “Уголок”  / с Милен Дулев – кмет на община Белене.

Град Обнинск, Калужска област, Руска федерация и гр. Белене  са градове – побратими от 2019г..

Делегация от  град Обнинск водена от Татяна Николаевна Леонова – представител на кмета на руския град и ръководителя на Търговско-промишлената палата на град Обнинск – Вячеслав Наруков  е посетила Белене.  

На срещата с кмета на Общината  са връчени книги и сувенири, както и писмо с предложение за засилване на сътрудничеството по обмен на делегации, установяване на бизнес партньорства, обмен на опит в сферата на образованието, културата, спорта и младежката политика. На срещата  са обсъдени и въпроси за съвместни проекти.

На кмета на Община Белене  Милен Дулев, на  Диляна Спиридонова – директор на Център за подкрепа за личностното развитие – Общински детски комплекс – Белене и на Стефка Джантова – учител по руски език също към ЦПЛР-ОДК-Белене са били предадени материали за провеждането на майсторски клас по руски език. Предвижда се да бъде проведен онлайн майсторски клас с ученици, участващи в курсовете по руски език.

След побратимяването на Белене и Обнинск, Община Белене открива безплатни курсове по руски език за деца от по-малка и средна възраст. Към момента около 70 деца изучават руски език в града.

“Уголок”

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *