Начало | Новини | Горещината създаде доста работа за плевенските пожарникари през уикенда

Горещината създаде доста работа за плевенските пожарникари през уикенда

На 13 септември пожарникари от РДПБЗН – Плевен гасиха 21 пожара, запалени сухи треви и стърнища. Инцидентите са регистрирани в землищата на селата Опанец, Жернов, Асеново, Садовец, Коиловци, Божурица, Горни Дъбник, Рупци, Ставерци, Гривица до ж.п прелеза, Радомирци и Бяла вода, в град Гулянци, град Червен бряг, град Долни Дъбник, град Искър, град Койнаре на улица “Йордан Ганов”, на второстепенен път град Искър – град Кнежа и в град Кнежа на улица “Козница”.

В Кнежа е горял пожар в царевичен блок в землището на града зад 3-ти стопански двор. По първоначална информация причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са посеви – царевица –  3 дка. Бързата реакция на огнеборците е спасила посеви – царевичен блок  – 32 дка.

На 16 септември при пожар в частен дом в село Кулина вода пострада 63-годишна жена. Сигнал за произшествието в РС ПБЗН – Белене е постъпил в 01:45 часа. Причините за инцидента са в процес на установяване. Унищожени са покривна конструкция 100 кв.м., мебели, бяла, черна и компютърна техника. Пламъците са потушени от служители на местната служба с един автомобил.

Пожари е имало и в други места из областа, повечето горене на сухи треви. Плевенските пожарникари са се справили с всички.

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *