Гимназията по облекло в Плевен се мести в закритото училище „Н.Й.Вапцаров“

ПГОТ „Христо Бояджиев“ – Плевен. Снимка – Интернет.

В Плевен се налага Професионалната гимназия по облекло и текстил „Христо Бояджиев“ да бъде преместена в друга сграда заради планиран ремонт. Учебното заведение е одобрено за финансиране по инвестиционна програма на образователното министерство. Проектът предвижда да бъде подменена дограмата на сградата, да се направи топлоизолация, както и ремонт на климатичната и отоплителната инсталация.

Това налага учебният процес на гимназията да бъде изнесен в периода от 16 септември до 23 декември 2021 г. в друга база. Началото на ремонтните дейности е планирано за 15 септември.

Преместването на ПГ ОТ „Христо Бояджиев“  ще стане с решение на Общинския съвет в Плевен, който днес, на 9 септември, се събира на извънредна сесия.

Предложението, с вносител кмета Георг Спартански, е да бъде предоставена сградата на закритото Основно училище „Никола Й. Вапцаров“ в града.

Прочетете също

„Възраждане” на първо място в анкета на „Плевен прес”. Новият проект – на шесто

Анкета „За кого ще гласувате на 14 ноември“ на „Плевен прес“. Снимка – интернет. Странни …

Един коментар

  1. Емил Боев

    Ами че то и самото училище Вапцаров се нуждае от ремонт .Местните цигани му изпотрошиха стъклата н стаите ,както направиха и със бившият техникум по Текстил . така е тя работата когато дадеш на един етнос само права без никакви задължения се получават тези безобразия .Ето до това ни доведоха западните атлантически либерални ценности наречени демокрация .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *