ГЕРБ Плевен: Двете различни листи за общински съветници бяха едно бързо и безплатно обществено проучване

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Плевен свика днес брифинг по актуални вътрешнопартийни въпроси. На него бяха обсъдени натрупалите си проблеми и напрежение в плевенската структура на партията от евровота насам. Срещата бе отворена за журналистически въпроси и такива имаше много. От изявлението на кандидата за кмет Мирослав Петров стана ясно, че на този етап партията ще се яви самостоятелно на изборите в Плевен.

“Прекалено рано е за листата. Съществуваше вариант да се явим с коалиционния си партньор ВМРО на първи тур. За момента ще играем самостоятелно. Имаше голямо желание от патриотичната формация /ВМРО/ за коалиция с нас, но си направихме извода, че това не е добре работещ вариант, нито за нашите, нито за техните симпатизанти. Искаме сами да си проверим собствените силите.” – заяви Петров.

На твърдението за разкол и предизборно разделение в структурата на ГЕРБ, Владислав Монов от общинското ръководство отговори така: “ Ние /б.а. Общинското ръководство на ГЕРБ Плевен/ нямаме разлика с областното ръководство на партията. Не се делим на областни и общински. Едно цяло сме и смятаме, че е крайно време да се спре с твърденията, че някой е сърдит и че не иска да работи с другия.“

“Относно изтичането на двете листи на ГЕРБ в интернет, това беше един много бърз безплатен сондаж. Направихме по бърз и безплатен начин анализ на нагласите. До срока за регистрация на листите, могат да излязат още две-три работни листи. Ние сме тръгнали на борба за Плевен и имаме дълга резервна скамейка. Ще предложим на обществото хора, които биха могли да направят много за града. Има голямо сплотяване и желание в нас, че ще покажем добър резултат на изборите.” коментира д-р Йордан Георгиев, член на общинското ръководство.

Кандидатът за кмет Мирослав Петров продължи: “Крайно време e Плевен да претърпи промяна по отношение на инвестиции, работни места и визия на хората за бъдещето. Плевен трябва да има поминък и перспектива за живеене.  Тепърва предстои съгражданите ни да видят нашата концепция. Има много злободневни за Плевен теми, на които ще направим анализ и ще започнем да работим по тях.”

За финал беше зададен журналистически въпрос какво смята ръководството на ГЕРБ Плевен за твърдението, че “ГЕРБ мрази Плевен”. /“ГЕРБ мрази Плевен и трябва да си даваме сметка за това преди началото на изборите. Плевенските депутати “мразят града” и “по манталитет са предадели”, защото досега пренебрежимо малко средства за влезли в региона по време на този мандат на ГЕРБ” – цитат от Румен Петков, 12.08.2019/

“Управлението на град Плевен не е от ГЕРБ. Дадени хора досега не са проявили инициативност. С част от общинското ръководство вчера бяхме при премиера Борисов. Той изказа идеята, че сме направили доста неща за Плевен- възстановяване на военното училище в Долна Митрополия,  работи се по магистрала “Хемус”, дебатира се за обходно трасе при Индустриална зона. Не мисля, че ГЕРБ мрази Плевен. По времето на Стойков /мандата 2011-2015/ инвестициите в Плевен бяха 54 милиона. В сегашния мандат имаме нула инвестиции и заем за 5 милиона.”-отговориха накрая от ръководството на партията.

Споделете:

Прочетете също

Лена Бориславова: 4 000 лв. на месец получават говорителите на руската пропаганда

Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков. Снимка – стоп кадър Дарик тв. Обществени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.