ГЕРБ, ДПС и “Републиканците” – с най-много гласове след първия тур на местния вот

991 ratio izbori urna glasuvane
Вторият тур на частичния местен вот през 2021 е насрочен за 7-ми март

ГЕРБ, ДПС и “Републиканци за България” са трите партии, получили най-висока подкрепа на проведените частични местни избори в страната. Те имат съответно 1784, 1415 и 1158 гласа. Резултатите им се обясняват със силните позиции на формациите в смесените райони и по-точно община Баните, на чийто кметски избори гласуваха близо 2500 души.

ГЕРБ спечелиха на първи тур селата Пудрия (Врачанско) и Слънчево (Варненско), както и община Мъглиж. Кандидатът на БСП спечели в троянското село Калейца, докато партията на Цветан Цветанов завоюва първата си изборна победа. Тя дойде в плевенското село Николаево, където кандидатът на “Републиканци за България” Георги Мончев спечели убедително с 260 гласа.

Балотаж тази неделя предстои в седем населени места из страната. Две от тях – селата Стежерово и Славовица, са в област Плевен. В село Стежерово на втори тур отиват кандидатите на БЗНС Диан Димитров и БСП Пепа Костова. Резултатите в долномитрополското село Славовица сочат преднина на първи тур за издигнатата от “Изправи се.БГ” Галя Игнатова. За кметския пост тя ще спори с кандидат на ГЕРБ.

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *