ГЕРБ, ДПС и „Републиканците“ – с най-много гласове след първия тур на местния вот

Вторият тур на частичния местен вот през 2021 е насрочен за 7-ми март

ГЕРБ, ДПС и „Републиканци за България“ са трите партии, получили най-висока подкрепа на проведените частични местни избори в страната. Те имат съответно 1784, 1415 и 1158 гласа. Резултатите им се обясняват със силните позиции на формациите в смесените райони и по-точно община Баните, на чийто кметски избори гласуваха близо 2500 души.

ГЕРБ спечелиха на първи тур селата Пудрия (Врачанско) и Слънчево (Варненско), както и община Мъглиж. Кандидатът на БСП спечели в троянското село Калейца, докато партията на Цветан Цветанов завоюва първата си изборна победа. Тя дойде в плевенското село Николаево, където кандидатът на „Републиканци за България“ Георги Мончев спечели убедително с 260 гласа.

Балотаж тази неделя предстои в седем населени места из страната. Две от тях – селата Стежерово и Славовица, са в област Плевен. В село Стежерово на втори тур отиват кандидатите на БЗНС Диан Димитров и БСП Пепа Костова. Резултатите в долномитрополското село Славовица сочат преднина на първи тур за издигнатата от „Изправи се.БГ“ Галя Игнатова. За кметския пост тя ще спори с кандидат на ГЕРБ.

Прочетете също

„Възраждане” на първо място в анкета на „Плевен прес”. Новият проект – на шесто

Анкета „За кого ще гласувате на 14 ноември“ на „Плевен прес“. Снимка – интернет. Странни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *