ГЕРБ, „Демократична България“ и „Възраждане“ – в челната тройка на анкета на „Плевен прес“

Снимка – интернет.

На 22-ри август качихме поредната анкета, в която ви питаме „За коя партия или коалиция ще гласувате на 2 октомври“. За 10 дни участие в нея са взели 589 души. Според данните от гласуването подреждането е следното:

ГЕРБ – 18.85 %

„Демократична България – Обединение“ – 12.90 %

„Възраждане“ – 12.05 %

На четвърта позиция е „Продължаваме промяната“ – с 10.53 %. Следват ги „БСП за България“ /8.66 %/, „Има такъв народ“ /8.32 %/ и „Български възход“ /4.92 %/.

Прави впечатление, че тези данни покриват донякъде тенденцията от национални социологически проучвания, които сочат оспорвана битка за първите две места на ГЕРБ и партиите на десницата. В случая, тук е „Демократична България – Обединение“, докато в националните социологии това е „Продължаваме промяната“.

И в нашата аткета е видна тенденцията за покачване процента на партия „Възраждане“. Но пък намалява този на „БСП за България“.

Както винаги сме отбелязвали, анкетата няма претенции за представителност, но посочва тенденции в предпочитанията на читателската аудитория. 10 дни преди официалният старт на предизборната кампания – 2 септември, резултатите предизвикват въпроси: Ще си върне ли ГЕРБ позициите в Плевен ? Ще успеят ли „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да се преборят с ГЕРБ ? Изравнените позиции на БСП и ИТН ще претърпят ли промяна и в чия полза ?

Но най-важният въпрос си остава – как партиите ще мотивират хората от Плевен и плевенска област да отидат до урните на 2-ри октомври ?

До тогава има време. Както за размисъл на избирателите, така и за намиране на печеливша стратегия за убеждаване от страна на партиите.

Анкетата ще бъде на разположение на читателите до 30 септември.

Споделете:

Прочетете също

Завърши ремонтът на подлеза в жк „Сторгозия”. Изгражда се прилежащата инфраструктура

Приключи ремонтът на втория пешеходен подлез в Плевен в района на Стара гара. Днес кметът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *