Георг Спартански със заповед за ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на община Плевен

Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед с цел ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината.

Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата и центровете за подкрепа на личностно развитие – Център за подкрепа на личностното развитие, Ученическа спортна школа – Плевен и Център за личностно развитие – Център за работа с деца за учениците от пети до дванадесети клас за периода до 26.03.2021 г.; преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, с изключение на индивидуални практически часове, олимпиади и състезания. Провеждане на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси и т.н. в присъствена форма се допуска при използване на 30 % от капацитета на помещението.


Културни и развлекателни мероприятия, както и посещения в общинските културни институти: Регионален исторически музей, обектите на РВИМ, ХГ „Илия Бешков“, ХГ „Колекция Дарение Светлин Русев“, Арт център 1, Къща на художниците и Творителница „О` писменех“, могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30 % от общия капацитет на закрито. Не се допуска организиране и провеждане на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 10 човека на територията на община Плевен.
Пълният текст на заповедта може да прочетете тук.

Споделете:

Прочетете също

Радост, удовлетворение и щастие – отправна точка за доброто сърдечносъдово здраве

д-р Валентин Христов – специалист по инвазивна кардиология. Снимка – пресцентър. Д-р Валентин Христов е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *