Георг Спартански се срещна с чуждестранни наблюдатели на предстоящите парламентарни избори

OSSE nabludat 1
Източник – Пресцентър на Община Плевен

Кметът Георг Спартански и Секретарят на Община Плевен Паулина Кирова се срещнаха днес с дългосрочни наблюдатели на предстоящите избори за Народно събрание от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/. Ирмели Виено /Финландия/ и Мехмет Екинджи /Турция/ ще осъществяват наблюдение на парламентарния вот на територията на Северозападния регион.


Важна тема на разговорите беше ситуацията, произтичаща от COVID кризата, в условията на каквато за първи път се провеждат избори за парламент, и предизвикателствата пред организаторите на вота. Наблюдателите зададоха въпроси относно намаляващия брой на населението; прогнозите за изборна активност; изборната методология; организацията на вота по места; координацията между институциите и органите, ангажирани с изборите; провеждането на предизборна агитация; готовността за гласуване с подвижни урни. Те проявиха интерес и към практиката за упражняване на вот в местата с компактно малцинствено население, както и към тенденцията за „купуване на гласове”.


Ирмели Виено и Мехмет Екинджи се запознаха и с работата на екипа на Община Плевен, зает с подготовката и провеждането на парламентарния вот.

OSSE nabludat 2
Източник – Пресцентър на Община Плевен
Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *