Последни новини
Начало | Новини | Георг Спартански: Предстои намаляване структурата на администрацията

Георг Спартански: Предстои намаляване структурата на администрацията

Георг Спартански. Снимка – БТА – Плевен.

Предстои намаляване структурата на администрацията и оптимизиране на нейната работа. Това заяви кметът Георг Спартански по време на редовния брифинг в общината. И добави:

„Знам очакванията на гражданите, партиите и коалициите. В едно управление винаги има политически компромиси. Тези компромиси обаче не трябва да бъдат безкрайни и безпринципни. Съкращенията ще бъдат в две направления: намаляване структурата на администрацията и оптимизиране работата на същата. Бройките ще бъдат намалени, ще бъдат премахнати длъжности, които считам, че не са показали достатъчно ефективност. На базата на намалените бройки ще се разделяме и с хора, които не са доказали достатъчно мотивация да изпълняват на 100 % своя трудов ангажимент. Подчертавам, че това се отнася не само до работещите в общинската администрация, а и за тези бройки които са в селата като част  от община Плевен. Анализът показва, че има много длъжности и бройки, които могат да бъдат съкратени. От това работата няма да пострада, но ще икономисаме достатъчно средства от местни дейности  и приходи, с които могат да бъдат финансирани допълнителните очаквания на гражданите и в известна степен повишени заплатите на тези, които ще останат на работа  ще бъдат достатъчно мотивирани и мобилизирани да изпълняват качествено и отговорно своите задължения.

Ефектът ще бъде в две посоки: освобождаване на средства за допълнителни дейности и освобождаване на средства за по-добро заплащане. Не е тайна, че както плевенска община така и другите български общини имат остър дефицит на качествени специалисти поради ниското заплащане на дейностите и длъжностите в общинските администрации.”

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *