Георг Спартански: Оптимистично за спорта

ПЛЕВЕН НЕ ЗАСЛУЖАВА ДОСЕГАШНОТО МНОГОГОДИШНО БЕЗРАЗЛИЧИЕ ОТ СТРАНА НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ, ДОВЕЛО ДО АБСУРДА С ДВЕ НЕДОСТРОЕНИ СПОРТНИ ЗАЛИ

СПАРТАНСКИ 1 1
Снимка – фейсбук страница Г. Спартански

Кметът на Плевен Георг Спартански е публикувал на своята фейсбук страница текст озаглавен „Оптимистично”. Поводът за текста е срещата му с министъра на спорта Радостин Василев.

Публикуваме без редакторска намеса пълния текст.

„Днес /17.01.2022 год., б.а./ проведохме първа работна среща с Министъра на младежта и спорта г-н Радостин Василев и депутата от 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район инж. Венцислав Петков .

Те са напълно наясно със състоянието на спортната база в града и сериозната необходимост от изграждане на нови съоръжения и реновиране на съществуващите. Наясно са и с дългогодишните ни усилия в тази посока, както и с причините за липсата на значими резултати.

Министър Василев декларира ясен ангажимент да бъде достроена многофункционалната спортна зала “Арена Плевен” , нещо повече – намерение да бъде разширен проектът и със закрит плувен басейн, от какъвто градът определено се нуждае.

Аз за пореден път категорично заявих, че Плевен, градът, който е дал на България олимпийски, световни и европейски шампиони, включително и от последните Олимпийски игри в Токио, НЕ ЗАСЛУЖАВА досегашното многогодишно безразличие от страна на централната държавна власт, довело до абсурда да сме вероятно единственият град в света с ДВЕ НЕДОСТРОЕНИ спортни зали, едната от около 40 години, другата от около 10 , които стоят като паметник на глупостта!

Ще проведем скоро нова работна среща с г-н Радостин Василев в Министерството на младежта и спорта, където ще обсъдим конкретните практически стъпки за реализацията на обсъдените днес теми, за да може още тази година да се осигурят нужните финансови средства за реализация на проекта за спортна зала, каквато плевенчани заслужават и чакат от четири десетилетия”.

Споделете:

Прочетете също

иеремиева

Конкурс за коледно-новогодишна украса на общините под патронажа на Областния управител

Виолета Иеремиева, областен управител на Плевен. Снимка – областна администрация. В периода 1 – 29 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *