Начало | Новини | Георг Спартански: Няма да разпоредя плащане

Георг Спартански: Няма да разпоредя плащане

Георг Спартански. Снимка – Кмета.бг

По повод публикация в “Плевен прес” – “50 000 лв. иск към общината е предявил скулпторът Красимир Рангелов”, публикувана на 31-ви януари 2020 год., кметът на Плевен Георг Спартански е публикувал в социалните мрежи следния отговор:

“Г-н Рангелов,когото уважавам, не е автор на ПАМЕТНИК, автор е на 4 пана ,монтирани върху СЪЩЕСТВУВАЩ паметник.Има разлика,която е съществена.Второ, паната не са “изчезнали в неизвестна посока и унищожени”, а демонтирани по решение на общинския съвет и в цялост се съхраняват от Община Плевен.
Трето, те не са получени безплатно навремето/1999 год./ от общината, а са ПЛАТЕНИ. Собствеността им е на община Плевен, с г-н Рангелов е сключен по същество договор за изработка на движими вещи.
Разбира се, г-н Рангелов, както и всеки гражданин може да защити своите права по съответния ред, ако счита , че са нарушени, това е негово лично, субективно и гарантирано от Конституцията и законите право. Аз, като кмет на община Плевен съм в правото си да преценя дали претенцията е основателна, имайки задължение да извършвам само законосъобразни разходи.
След анализ на претенцията считам, че същата няма основание, затова няма да разпоредя плащане”.

Прочетете също

Победители – математици от състезанието в чест на Апостола на свободата

Победителите – математици в двора на НУ “Христо Ботев” – Плевен. В почивния съботен ден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *