Начало | Новини | Георг Спартански: Няма да разпоредя плащане

Георг Спартански: Няма да разпоредя плащане

Георг Спартански. Снимка – Кмета.бг

По повод публикация в “Плевен прес” – “50 000 лв. иск към общината е предявил скулпторът Красимир Рангелов”, публикувана на 31-ви януари 2020 год., кметът на Плевен Георг Спартански е публикувал в социалните мрежи следния отговор:

“Г-н Рангелов,когото уважавам, не е автор на ПАМЕТНИК, автор е на 4 пана ,монтирани върху СЪЩЕСТВУВАЩ паметник.Има разлика,която е съществена.Второ, паната не са “изчезнали в неизвестна посока и унищожени”, а демонтирани по решение на общинския съвет и в цялост се съхраняват от Община Плевен.
Трето, те не са получени безплатно навремето/1999 год./ от общината, а са ПЛАТЕНИ. Собствеността им е на община Плевен, с г-н Рангелов е сключен по същество договор за изработка на движими вещи.
Разбира се, г-н Рангелов, както и всеки гражданин може да защити своите права по съответния ред, ако счита , че са нарушени, това е негово лично, субективно и гарантирано от Конституцията и законите право. Аз, като кмет на община Плевен съм в правото си да преценя дали претенцията е основателна, имайки задължение да извършвам само законосъобразни разходи.
След анализ на претенцията считам, че същата няма основание, затова няма да разпоредя плащане”.

Прочетете също

Британският премиер Борис Джонсън хвана коронавирус

Борис Джонсън е дал позитивна проба за COVID-19, предават медиите на Острова. Британският министър-председател написа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *