Георг Спартански: Няма да оставя името ми да се търкаля в калта. Като юрист ще си търся правата!

Георг Спартански. Снимка – БТА, Плевен.

Днес, 5-ти ноември, в прес клуба на БТА – Плевен, избраният за кмет на община Плевен – Георг Спартански, даде пресконференция пред плевенски медии във връзка с провелите се избори на 27-ми октомври и балотаж на 3-ти ноември.

Той благодари на гражданите на Плевен за това, че са потвърдили доверието си в него за втори път. Изказа благодарност към членовете на Инициативния комитет, които безрезервно и доброволно са работили за него. Особено е благодарен на семейството си, което е било принудено да изтърпи черната кампания срещу личността му, провела се през тези два месеца.

Спартански изнесе факти за нарушения на изборния закон, за купуване на гласове, за посегателство срещу негови представители и застъпници, за задържането им под стража, за принудителни действия спрямо тях с искане да подпишат споразумения, в които се твърди, че са купували гласове за него.

За всичко това той е търсил съдействието на МВР – Плевен в лицето на комисар Красимир Начев. Същият не е отговарял на позвъняванията му въпреки настойчивите опити на Спартански да се свърже с него. На поредно позвъняване комисар Начев е вдигнал телефона си и е уверил Георг Спартански, че полицията изпълнява задълженията си.

Какво свърши българската полиция като институция, която трябва да пази законите в тази държава и нейните граждани ? Този въпрос беше отправен няколко пъти от Спартански към присъстващите журналисти. Чрез тях той търси отговор от държавата за случилото се в община Плевен. Изрично подчерта, че няма претенции към оперативния състав на МВР, а към неговото ръководство.

Като факти в подкрепа на казаното, той посочи изборните резултати в Буковлък. На първи тур от 1 500 гласоподаватели 600 дават гласа си за Спартански, а 800 за неговия опонент Мирослав Петров. На балотажа обаче за Мирослав Петров гласовете са 1 398, а за Спартански – 109. Особено фрапиращ е случая с емблематичната според него 205-та секция където има 3 гласа за него срещу 643 за Петров.

Как става това, пита Г. Спартански. Как е възможно за една седмица да се обърнат нагласите на хората в селата от общината и от 3 200 гласа за М. Петров при първи тур, на балотажа те да станат над 6 000 ?

Защо полицията арестува в деня на балотажа моите представители ? Защо не направи нищо срещу купуването на гласове ? Чии разпореждания изпълняваше комисар Начев по време на изборите ? Каква е далечната цел на всичко това, което се вършеше в Плевен ?

Ако на всички тези въпроси не се отговори компетентно и със съответните аргументи, то значи има тежък проблем. И този проблем не е на Спартански, а на държавата !

Моята цел по време на тези избори беше една и ясно заявена – за превръщането на Плевен в по-добро място за живеене. Каква обаче беше целта на моите опоненти, попита риторично новоизбраният кмет на Плевен.

Споделете:

Прочетете също

От 6 юли започват проверки от Държавен фонд „Земеделие“

Снимка – Държавен фонд „Земеделие“ Започнаха кръстосаните проверки за Кампания 2022. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.