Георг Спартански и умението да губиш с достойнство

СПАРТАНСКИ
Георг Спартански. Снимка – Плевен прес.

Той не успя да спечели трети кметски мандат. Но успя да покаже политическа зрялост. Защото най-добрата атестация за подобна зрялост е умението да губиш с достойнство. Видя се в репортажа на БНТ от Плевен. „Обичам града си, защото съм плевенчанин и винаги съм работил, и в бъдеще ще работя за този град”. Казано спокойно и убедително пред репортер на БНТ. При подобна ситуация на загуба през 2015-та година от кандидата на ГЕРБ проф. д-р Димитър Стойков, същият се скри от медиите. Паметливите помнят този факт.

Да губиш с достойнство е въпрос на характер и политическа култура. Такава, каквато липсва не само сред политици, но и сред избиратели. За да се стигне до там, че гласувала за опонент на Спартански плевенчанка, да напише във фейса: „Боже, защо сме така зли? Бившият кмет е написал няколко думи в профила си тук с благодарност към гражданите на Плевен и …(.умът ми не го побира)… какви трябва да са хората писали коментари под поста му?…

Гавра, злоба, подигравки, откровени обиди….Защо бе, хора? Човекът достойно се оттегля, а те сега решиха да го разкъсват!”

Защо наистина? Ами защото не сме дорасли до подобна интелигентност. Защото интелигентният човек губи с достойнство, посредственият – със злоба. Защото започна обилно слюноотделяне за постове и служби сред поддръжниците на спечелилия д-р Христов. Защото нямаше никакъв феърплей в този балотаж.

Защото нов кмет вече има, но не знаем дали ще бъде кмет на всички плевенчани, или само на ГЕРБ? Това е единственият тест за интелигентност и политическа зрялост. Ще го издържи ли д-р Валентин Христов, новият кмет на Плевен ?

Споделете:

Прочетете също

dispanser tuberkuloza 1

От днес до 21 юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза

От днес, 17 юни, до 21-ви юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза. В …

7 Последни коментари

 1. Васил Тодоров

  Поздравявам Георг Спартански за достойното, интелегентно поведение!

 2. Възможно най-съкрушителната загуба. Той не се отказа с достойснтво, а искаше да покаже че пак ще спечели. Главозамаян от приближените му псета, които лаеха и го въздигаха. Лошо се пада от високо. Честито на плевенчани.

 3. Достойно ли е като разбереш, че губиш да говориш в ефира на национална телевизия как опонентите “вкарвали децата му по гробища” и с “пожелания за болести”. Детско и неадекватно поведение за човек на 61 – адвокат и два мандата кмет. Излагацията е пълна. Никакво достойнство в главозамаяния човечец. Загуби по-най болезнения за него начин. Алчността го накара да се кандидатира отново въпреки, че никоя партия не го искаше. Много достойно. Не пишете глупости. И хората в община плевен не са гласували за него, както и подчиненоте по структурите, където се е влачел да агитира.

 4. Георги Иванов

  Цяла България видя колко “достойно”може да губи. Човека беше изпаднал в дива ярост и злъч. Бъдете обективни и ние гледаме и можем да преценим,не ни подценявайте. Такъв непристоен език на кмет, вече за щастие бивш,не сме чували от никой.

 5. Боян Цветанов

  Добър вечер , бил съм в кабинета на този човек един единствен път в качеството си на гражданин през януари 2023, този гражданин от Луковит ме прекъсваше , държеше се арогантно и цитираше колко са гласувалите за него на втория мандат т.к. и аз му казах , че съм от тях.
  Господин Спартански забави развитието на Плевен с поне 8 години , четеше какво се пише по социалните медии и си губеше времето с това , вместо като кмета на Перник да пише програми.А именно:
  Виден цикъл на града в т.ч. алтернативен резервоар за вода от Балкана , реформиране на общинските дружества с персонал , който да върши работа.Околовръстен път на града за връзка с пътен възел Плевен с АМ Хемус, Създаване на индустриален парк с цел привличане на ПРОИЗВОДИТЕЛИ и т.н. и т.н , за съжаление времето е безвъзвратно загубено. Както България губи време и и изостава вече дори и от Сърбия , така Плевен е на път да изостане от по-малки градове като Враца и Троян. Господин Спартански нито е реновирал каскадата , нито е участвал като кмет по проекта Jessica за голяма част от изцяло зеления транспорт в града. Лека вечер на всички. Боян Цветанов

 6. Любомир Маринов

  Той загуби ужасен . Той съсипа града ни !!! Правда стига си го защитавала ! Сега чакам с нетърпение да бъде осъден и да влезе в затвора , заедно с крадливата му клика !!!

 7. Спартански заслужава уважение, но с него напред не можеше да се върви. Достоен човек с болшевишки манталитет. По тази причина никога не отидох при него за да ме възстанови на работа. Той върна в общината най – големите търтеи и паразити от времето на Зеленогорски. Радвам се, че вече не е кмет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *