Последни новини
Начало | Новини | Георги Велков е внесъл Становище относно проект за правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Плевен

Георги Велков е внесъл Становище относно проект за правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Плевен

Георги Велков – общински съветник от МК “Демократична България – Обединение” /СДС, БЗНС/. Снимка – Плевен прес.

По повод наша публикация „Георги Велков не е внесъл предложението си за намаляване заплатите на общинските съветници”, в която дадохме информация получена от председателя на ОбС Мартин Митев, общинският съветник Георги Велков се свърза с нас и заяви, че написаното не е вярно, тъй като е внесъл предложението си. Оказа се, че вместо конкретно предложение за заплатите на общинските съветници, е внесъл „Становище относно проект за правилник за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация”. С него косвено засяга и заплатите на съветниците, тъй като предлага заплатата на председателя на ОбС да бъде 75 % от заплатата на кмета, вместо досегашните 90 %.

В своето Становище Георги Велков не е посочил какъв процент да бъдат заплатите на общинските съветници. Записано е само: „Конкретният размер на възнагражденито на заместник – председателите, председателите на постоянните комисии и общинските съветници се определя с отделно решение”

Припомняме, че съгласно Постановление на МС от м. януари 2019-та год. възнаграждението на общинските съветници трябва да е 70 % от средната брутна заплата на кметската администрация за последните три месеца.

„По време на заседанието ще предложа вместо 70 % заплатите на съветниците да са 35 % от заплатите на кметската администрация”, каза пред нас Георги Велков.  Той е изчислил, че ако това се приеме заплатата на общински съветник ще бъде 800 – 900 лв. Припомняме, че през изминалия мандат съветниците получаваха 1 600 лв. брутно възнаграждение.

Ако съветниците не приемат Становището му за заплатата на Мартин Митев,  Георги Велков ще предложи заплатите на съветниците да бъдат 30 % от заплатите на кметската администрация. Тези негови предложения не са съгласувани с колегите му от МК „Демократична България – Обединение” /СДС, БЗНС/, каза Велков. Но му обещали да го подкрепят по време на гласуванията.

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *