Георги Божинов /ДПС/ е новият кмет на село Буковлък

Георги Божинов от ДПС е новоизбраният кмет на село Буковлък.

Георги Божинов е спечелил надпреварата за кметския стол в плевенското село Буковлък. За него са гласували 1077 души, науи „Плевен прес” от сигурен източник. Към 1 500 са гласувалите в днешния изборен ден.

Георги Божинов е издигнат от ДПС и е заместник общински председател на ДПС – Плевен. Роден е на 11-ти ноември в Плевен.  Завършва средно образование в ТМП-Плевен, а после висше образование в СА.“Д.А. Ценов“, гр.Свищов. Бивш началник цех в „Технокороза“.

Тази изборна победа на ДПС в село Буковлък се дължи на новия областен председател на партията Марио Рангелов, коментират запознати. За „Плевен прес”, той каза: „Победата на Георги Божинов е победа на разбирателството. Самият той каза пред събралите се хора пред кметството: „Аз ще бъда кмет на всички. Не искам никакви ексцесии от тук нататък”.

Вотът в село Буковлък не е етнически, каза още Рангелов. За Божинов са гласували и българи, и роми. Това говори много”.

Марио Рангелов сподели огорчението си от действията на полицията в днешния изборен ден. Арестувани са 20 човека. При това без прокурорска заповед, каза Рангелов. Полицията е могла да извърши своята профилактична работа в дните преди изборите, а не така. Да арестуват в 7 часа сутринта хората по къщите. Между арестуваните е и Методи Петков, известен като „купувач на гласове”.

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *