Последни новини
Начало | Интервю | Георги Ангелов: Парадът на модата вече е европейски форум

Георги Ангелов: Парадът на модата вече е европейски форум

Георги Ангелов. Снимка – Плевен прес.

Г-н Ангелов, на 15-ти декември в ДТ „Иван Радоев” плевенчани ще видят вашия Парад на модата. Правите го от 30 години и това е 70-то юбилейно издание. Не се ли уморихте ?

Напротив, този парад на модата ме държи жив. Това показва, че аз съм жив, че имам още сили и идеи. Правя го с любов за моите съграждани, за дизайнерите, за публиката от цяла България. Удоволствие е да се работи с млади хора..

Лесно ли се прави един Парад на модата ?

Много е трудно. Но трябва да имаш опит. Както ми беше казала Вера Кочовска, с която бях близък,  „ти имаш антени и получаваш сигнали от горе, и умееш да ги хващаш”. И така – като ми изпратят онези от горе сигналите, ги хващам. Да, много е трудно. Защото аз съм организатор, идеята, режисурата, хореографията са мой, постановката и тя е моя. Търся музиката, дизайнерите търся  певците и танцьорите. Изисквам какви танци да се направят, оформям осветлението, мисля спектакъла как да го направя.

Това е огромен интелектуален труд и време, но и пари. Тях как намирате ?

Ами с приятели – те помагат. Аз не печеля от този форум. Никога не съм печелил и се радвам, че го правя от сърце и душа. Защото това е много скъпо удоволствие. Разчитам на хората, които помагат – всеки с каквото може и по малко защото това са много разходи, много средства, но аз го правя с желание. Мен ме интересува хората да останат доволни , както и тези които участват.  Всеки да си получи своя дял от това участие. Това е единственият форум в България, в който не се взимат пари за участие. И съм горд с това.

А той колко струва ?

Много.

Колко много ?

Няма да кажа сумата, но много.

Петцифрена, шестцифрена ли е тази сума ?

Петцифрена.

И вие сте успял да я съберете ?

Ами, да.

Хората които ви помагат с тези суми от Плевен ли са ?

Да.

От плевенският бизнес ли са ?

Всички.

Под всички какво да разбираме ?

От бизнеса, има и хора частно, но основно бизнеса на Плевен, за което му благодаря от сърце.

При тази ситуация не е ли време парада да отида на национална сцена или международна. Мислите ли за подобно предизвикателство ?

През годините аз много работих в София. И мога да кажа, че бях първия, който постави спектакъл в зала 1 на НДК. В далечната 1996 година, в зала 1 на НДК. Така че аз съм правил прегледи на българската мода, ревю спектакъла на корифея и архитект на световната мода Пако Рабан..Не, мястото на парада на модата е тук, в Плевен. Аз казах преди 30 години, че София и България ще ги доведа в Плевен. И успях да доведа София и България в Плевен. Горд съм  с това, че направих Плевен модна столица. Ето вече водя дизайнери от Европа и от европейските градове, и то от доста години. Така че, това за мен е един европейски моден форум,

Плевенчани станаха ли по-модерни хора с парада, който правите ?

Плевенчани  винаги са били модерни хора. Плевенчани винаги са били един облик на модата, защото най-красивите жени са в Плевен.

Да оставим тази мантра за най-красивите жени. Кажете ми ….

Мисля, че голяма част от хората в Плевен, които искат да изглеждат добре през годината, се промениха. Промениха своя начин на обличане, своя начин дори на гримиране. Мисля, че вървим в правилната посока.

Колко тоалета се продават след вашите ревюта ? Купуват ли ги плевенчани и колко модела се продават след ревюта ?

Не съм ги броил, но моделите се купуват. Имало е случаи купуват се по пет, по три. Но от всеки дизайнер е различно.

Това не е много като бройка.

Не е много защото това са уникати. Бройката е единствена и тя не се прави после.

Това ли е причината ?

Не, може да е и цената. Но дизайнерите знаят за какво става въпрос. Аз съм ги предупредил  и намаляват на едни много прилични цени. Може би плевенчанката още не е свикнала да носи този тип европейска мода. Защото дизайнерите показват европейска мода, а тя е малко по-различна от това, което се прави тук.

Толкова много тоалети и участници, няма ли да стане дефилето протяжно ? Мислите ли да направите нещо по-динамично ?

Да. В момента спектакъла е много динамичен. Точно това съм мислил. Независимо, че са много дизайнерите, ние смятаме в 2 часа да се поберем, защото  съм казал на всеки един дизайнер, че съм отделил 3 минути. Да, спектакъла тук е много динамичен, защото самата музика е такава. Тя е за любовта, самия спектакъл съм го кръстил „Любов”

Кой определя бройките на моделите и вида им ?

За бройките аз имам отношение. Но сега съм казал на всички дизайнери да представят 10 модела, тъй като участниците са много. са  Иначе моделите си определят те и вече по време на контактите взимаме решение кой дизайнер с каква тема да се яви.

Прочетете също

Калин Вельов /ГЕРБ/: Аз съм съвносител, но съм музикант

От ляво на дясно: депутатът Пламен Тачев, депутатът Калин Вельов, областният управител на Плевен Мирослав …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *