Ген. Атанасов в Плевен: Нашата основна задача е отстраняване от власт на ГЕРБ

От ляво на дясно Тодор Еленков, ген.Атанас Атанасов и Найден Зеленогорски. Снимка – „Плевен прес“.

Ген. Атанас  Атанасов – съпредседател на политическо обединение „Демократична България“ приключи  в Плевен предизборната обиколка в страната на Коалиция „Демократична България – Обединение“. Пред офиса на ДБ в Плевен,  ген. Атанасов даде блиц интервю за медиите, в което каза:

„Идвам в Плевен с очакването да получим масивна подкрепа за „Демократична България“. Ние сме тази политическа сила, която ще бъде мобилизиращ фактор на следващото мнозинство в  Парламента.

Убедени сме и ще работим с всички сили за преодоляването на тази тежка политическа криза. Защото тя влияе на всички останали предизвикателства в страната.

Простичко казано – силите на статуквото ГЕРБ и ДПС смятаме, че ще получат между 90 и 100 мандата максимум. Това означава, че останалите ще имаме   между 140 и 150 народни представители. Абсолютно достатъчно за създаване на стабилно мнозинство и правителство, каквото е необходимо.

Обиколихме цялата страна, тук ще си завършим обиколката. Първото нещо, което ни казват хората е: „Искаме да съставите правителство на всяка цена“. Т.е. хората са разбрали колко е важно да се установи стабилност в държавата.

Основният ни опонент е ГЕРБ.  Ние създадохме „Демократична България“ преди 4 години с основна причина да извадим Борисов и управляващата кохорта около него от властта. Още преди 5 години направихме задълбочено изследване, с което установихме, че в България ежегодно се крадат около 10 милиарда лева. Това е 1/10 от брутния вътрешен продукт на страната. Изтичането на тези  обществени пари ни лишава от възможност да  реализираме  редица проекти в обществен интерес. Нашата основна задача е отстраняване от власт на ГЕРБ. Готови сме на конструктивно поведение с останалите политически сили, за да създадем мнозинство и правителство.“

По-нататък той се спря на блокираните от корупция ведомства и институции – МВР, ДАНС, НАП и други, които е трябвало не да разкриват престъпленията, а да ги прикриват по време на управлението на ГЕРБ. Той изтъкна, че е наложителна сериозна реформа в  тях, така че да бъдат в състояние да си изпълняват законовите задължения.

„Редица законови промени трябва да бъдат проведени. Например историята с инхаус поръчките. Всичко така е изработено, че да изглежда привидно законово. Трябва да бъдат извършени промени, за да може да се отпуши бизнеса, да има конкурентоспособност. Не излишъкът в края на годината да отива в техните фирми, за да се върнат в ония чекмеджета. Това трябва да свърши“, беше категоричен ген. Атанасов.

На въпроса как ще подкрепи плевенската листа, той отговори, че е дал своята подкрепа за Найден Зеленогорски  и е против политическия парашутизъм.  Според него  хората в листата трябва да  са  познати за избирателите. „ Хората знаят през годините как са се държали. Последователни  политици от началото на промените до ден днешен. Заради това смятам, че те ще получат подкрепа на 14 ноември с № 30 в бюлетината“, убеден е ген. Атанас Атанасов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

3 декември – Международен ден на хората с увреждания

Снимка – интернет. Международният ден на хората с увреждания е обявен от Генералната асамблея на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *