В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

20220517 172223
Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни медала от Държавни отборни първенства и два златни медала от Национални индивидуални купи. Снимка – Плевен прес

Днес, 17-май в Ритуалната зала на гр. Червен бряг, се състоя церемония по награждаване на изявени спортисти и спортни деятели. Събитието е по повод Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта. Сред присъстващите бяха кмета на Община Червен бряг, д-р Цветан Костадинов, председателят на Общинския съвет Петьо Костов, секретарят на Общината Антоанета Костадинова, служители от местната администрация, учители, треньори и кметове от населените места.

Кметът д-р Цветан Костадинов посочи, че ръководството на общината, се гордее с постиженията на спортисти и треньори. Той подчерта, че Червен бряг не е голяма община. Въпреки това, клубовете се занимават с нещо красиво.

class="wp-block-image size-large">20220517 171544
Петьо Костов, председател на Общински съвет – Червен бряг и Петко Стаменов, състезател на Спортен клуб по лека атлетика “Спринт”, гр. Червен бряг. Второ място в дисциплината скок на височина на Национален шампионат за момчета и момичета до 20 г. в гр. София. Снимка – Плевен прес

“Няма по-хубава гледка от това, човек да види млади, подрастващи хора да се занимават със спорт. Изключително ми е приятно да отбележа тази дата и да благодаря на треньорите и на Вас, че дойдохте заедно, символично да се поздравим. Да наградим по-изявените спортисти.”, сподели още кметът.  

Относно ангажиментите на общината за спорта той посочи, че  всяка година субсидията се надгражда.

“Целта, която преследваме, е масово децата, младежите, девойките и юношите да се занимават колкото се може повече със спорт, за да растат здрави и силни. Благодаря на треньорите! Искам да отбележа, че предходната година беше изключително добра. Клубовете направиха известна нашата община. Няма как да не отбележа клуба по вдигане на тежести, клуба по шах, големите успехи на клуба по волейбол и лека атлетика. Радвам се на Вашите успехи и ще Ви подкрепям.”, каза в заключение д-р Цветан Костадинов.

Общо 17 спортисти получиха своите почетни грамоти и отличия. Заради подготовката в тренировъчен лагер, не успяха да присъстват някои от тежкоатлетите на СКВТ “Старт”, сред които световният шампион Карлос Насар. Техните награди бяха взети от треньора им Илиян Илиев.

20220517 172022
Илиян Илиев, треньор в СКВТ “Старт”, гр. Червен бряг. Снимка – Плевен прес

Той също получи грамота за “Спортен деятел” за изключителен принос в развитието на спорта и по-специално във вдигането на тежести в гр.Червен бряг.

20220517 1728537
Снимка – Плевен прес

Отличията за постигнати високи спортни резултати и призови класирания на държавни и международни първенства, бяха връчени на спортистите от председателя на Общинския съвет, Петьо Костов и от кмета, д-р Цветан Костадинов.

В края на това тържество всички присъстващи се насладиха на ястията, приготвени от момичетата от Професионалната гимназия по хранителни технологии “Юрий Гагарин”, гр. Червен бряг. Кетърингът е по идея на техните преподаватели Анелия Тодорова, Илонка Томова, Мариана Христова, Марина Горанова и Лиза Маринова, директор на учебното заведение.

20220517 165238
Снимка – Плевен прес

Споделете:

Прочетете също

svesht

На Черешова задушница ще бъдат осигурени автобуси до гробищните паркове в Червен бряг

По повод Черешова Задушница на 22 юни, събота, ще бъдат осигурени автобуси за извозване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *