В събота и неделя /17 и 18 юли/, град Левски празнува

Снимка – пресцентър.

Празничните събития започват с Автокино на 16 и 17 юли с прожекция на филмите „Диви и щастливи” и „Привличане”. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Левски.
 Специален гостще бъде актьорът Александър Сано – Среброто.
В българската романтична екшън-комедия „Диви и щастливи“, най-гледания филм за
 2019 г., ще видим Александър Сано в ролята на инспектор Донев. 

В събота, 17 юли, ще бъде прожекцията на българския игрален филм „Привличане” с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Койна Русева, Радина Боршош, Живко Симеонов, Башар Рахал и др. 

Входът е свободен, а мястото е старото игрище до Спортен комплекс – Левски. И в двата дни на Автокино паркирането започва в 20.00 ч., а прожекциитев 21.20 часа.

Екранът, на който ще бъдат прожектирани филмите е с размери 5 м х 10 м, монтиран на височина 2 м от земята, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

В програмата за празника – Трети кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за електро и нитро модели.  Държавният шампионат е организиран от Българска федерация по автомоделни спортове, Община Левски и Автомоделен клуб – Левски.

Снимка – пресцентър.

Събитието ще се проведе на спортните площадки в ОУ „Максим Горки“ гр. Левски.  Квалификациите ще започнат на 17 юли от 9.00ч. Финалите ще бъдат на 18 юли от 10.00ч.  На 17 юли от 10.00ч. започва Квалификационен кръг от Националния турнир по мини футбол „България, хайде да ритаме“ на Спортния
 стадион в Левски, който ще продължи до 17.00ч.

Популяризирането на масовия футбол в България и здравословния начин на живот е целта на Националния турнир по мини футбол „България, хайде да ритаме“ . Почетен патрон е легендата на българския и плевенски футбол Пламен Гетов, обяви пред медиите
 Димитър Николов, главен координатор на Българската асоциация по мини футбол /БАМФ/ в Плевен.  

На 18 юли в 10,30 ч. тържествено щ бъдат издигнати знамената на Република България, Европейски съюз и град Левски.  Тържествен празничен водосвет за здраве и благополучие ще отслужи Великотърновският митрополит Н. В. Пр. г-н ,Григорий с участието на отец Георги и отец Руслан Личев, секретар на великотърновска митрополия.

Снимка – пресцентър.

Кметът на община Левски Любка Александрова, ще поздрави жителите и гостите на град Левски с празника на града, а след това ще има церемония за удостояване със званието „Почетен гражданин” . 
С ражданско поклонение пред паметника на Васил Левски в 11.30 ч. жителите и гостите на град Левски ще изразят своята почит и признателност към живота и делото на Апостола. 

Състезание по плуване на Плувния
комплекс гр. Левски ще започне в 13.00 ч. Желаещите да участват в състезанието ще се записват за участие на място. 

Снимка – пресцентър.

Празничен поздрав и звезден концерт вечерта от 20.30 ч. на откритата сцена пред
 Община Левски,  Ивон Христова, сребърен медалист от Световна купа по спортна акробатика м. април 2021г., състезател от ЦСКА – София и Даниел Николов, бронзов медалист от Световно първенство по спортна акробатика, м. юни 2021г. – Женева, състезател на СК по акробатика гр. Горна Оряховица и участник в „България търси талант“ 2021, с изпълнението си ще поздравят за празника жителите и гостите на град Левски.  Звезден концерт, с обичаните песни и „Звездите на България“ – Маргарита Хранова, Йордан Караджов, „Трамвай № 5“, Христо Кидиков и Владислав Славов ,ще изпълни вечертас празнично настроение. 
 

Прочетете също

Румен Петков: Президентът Радев, и вицепрезидентът Йотова показаха, че могат да виждат и да чуват

Румен Петков: Президентът Радев, и вицепрезидентът Йотова показаха, че могат да виждат и да чуват

Вляво Румен Петков – лидер на ПП АБВ и Цветан Антов – областен координатор. Снимка …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *