В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Пордим е приключило обучение по първа долекарска помощ

Снимка – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр.Пордим

Във физкултурния салон на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр.Пордим се е провело обучение по първа долекарска помощ. По информация на Таня Парчева – педагог в училището, занятието е било организирано от Българския червен кръст, гр. Плевен.

Снимка – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр.Пордим

В практическото занимание е участвал Михаил Ленков, лектор към БМЧК – Плевен. Той е показал на учениците, какви действия се предприемат при катастрофи с пострадали лица и как се осъществява правилно първа долекарска помощ. Примерите са включвали превръзки при порезни рани, сърдечен масаж, техника при изваждането на глътнат език и най-важната информация, която трябва да се цитира при обаждане на тел.: 112.

Тази година инициативата се е провела за първи път. На обучението са присъствали ученици от 10-ти,11-ти и 12-ти клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на които им предстои да получат свидетелство за управление на МПС. След полезният урок, те са придобили пълна картина за спасяване на човешкия живот при пътни инциденти.

Снимка – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр.Пордим

Представителите на БМЧК – Пордим, които са възпитаници на същото училище, са им подарили информационни брошури, дипляни и книжки с указания и илюстрации.   

През изминалите години, училищната комисия по Безопасност на движението по пътищата (БДП), заедно с БЧК-Пордим  са реализирали подобни инициативи, в които са участвали ученици от учебното заведение.

Споделете:

Прочетете също

Комисии в Общински съвет – Плевен обсъждат правила за движението на електрически тротинетки и скутери в общината

Снимка – пресцентър ОбС. Предложението за Наредба за допълнение на Наредба №3, за въвеждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.