В село Асеновци отбелязаха 3 март

Снимка – НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновци.

Трети март е свят национален празник, ден, на който отдаваме своята признателност към жертвите, дадени от руските воини за Освобождението на България. Този празник ни е скъп, не само, защото е един от първите празници, които новоосвободената българска  държава въвежда в своя календар, а защото е символ на възстановяването на българската държавност  след почти половинвековно прекъсване.

На този ден се навършват 145 години от Освобождението на България от османско иго. В навечерието  на 3 март- националния празник на България, почитаме паметта на всички, които са жертвали най- скъпото, което имат- живота си за българската свобода!

С празнично шествие НЧ „Съзнание 1894″, Кметство с. Асеновци, ОУ “ Христо Ботев“ и жители на селото са почели паметта на загиналите във войните. Били са поднесени венци и цветя на паметниците на загиналите в Отечествената война и паметника на Пирогов.

Учениците от ОУ „ Христо Ботев“ село Асеновци са изнесли литературно- музикална програма. С падане на колене и едноминутно мълчание е била почетена паметта на всички загинали за нашето освобождение.

Длъжни сме да помним своята история и да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм!

Дълбок поклон пред загиналите за свободата на Родината!

Споделете:

Прочетете също

Петима са задържани след масово сбиване в Плевен

Снимка – Плевен прес. Петима са задържани след масово сбиване, станало на оживен булевард в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *