В Плевен се проведе среща на експерти от всички Военни окръжия с командването на ВВВУ „Георги Бенковски“

Снимка – ВВВУ „Георги Бенковски“.

Кандидат – курсантската кампания за учебната 2023/2024 на ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия е била поводът за работната среща на експерти от всички Военни окръжия с командването на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Срещата се е провела на 25 януари, в новооткрития Изнесен комплекс за авиационно образование на ВВВУ в град Плевен и е била открита от началника на училището бригаден генерал Юлиян Радойски.

Заместник-началникът по учебната и научна част полковник доцент д-р инж. Асен Маринов е запознал ангажираните с приема на курсанти за военните учебни заведения от Военните окръжия в страната с особеностите на приема за новата учебна година по специализации.

За кампанията ВВВУ организира курс по математика за кандидат-курсанти, актуализиране на приемния изпит- есе и изпит по английски език.

Освен обявения прием по специализации се очаква допълнителен прием за летец-пилот на хеликоптер за нуждите на Министерство на здравеопазването.

Предвижда се всеки бъдещ новоприет курсант на ВВВУ „Георги Бенковски“ да получи преносим компютър (Лаптоп) за периода на обучение.

Представителите на военните окръжия са получили плакати на училището за новия прием.

За приносът им в кандидат-курсантската кампания 2022/2023 г. бригаден генерал Юлиян Радойски е наградил с грамота експерти от Военните окръжия в  София, Пловдив и Ямбол.

Гостите са се запознали с възможностите за обучение в новия комплекс на ВВВУ „Г.Бенковски“.

Първият ранен прием започва на 1 февруари 2023 година.

Снимки – ВВВУ „Георги Бенковски“.

Споделете:

Прочетете също

Зърнопроизводители от плевенско: Искаме спиране на безмитния внос на земеделска продукция от Украйна

Снимка – Плевен прес. Както „Плевен прес” информира, на 29-ти март зърнопроизводители от област Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *