В Плевен се проведе Републикански шампионат по приложно колоездене за деца

444444
В Плевен се проведе Републикански шампионат по приложно колоездене за деца

Снимка – БЧК-Плевен.

При отлична организация от страна на Съюза на българските автомобилисти клон Плевен с председател Данчо Велев и с подкрепата на неговите партньори от БЧК, сектор „Пътна полиция“ гр. Плевен, Община Плевен, ДЦГ „Слънце“, ПГПЧЕ „ Димитър Димов“ и хотел „Балкан“, на 19 – 20.05.2023 г. се е провел вторият кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца на възраст от 10 до 15 години.

Състезанието е било структурирано в два етапа- теоретичен и практически. Първият е включвал изпитна листовка с въпроси по безопасност на движението и тест от БЧК Плевен по оказване на първа долекарска помощ, като най – добре подготвени в тази област са били отборите на Пирдоп и Етрополе.

Практическият етап е започнал с управление на велосипед във велоградче, намиращо се в двора на ДЦГ „Слънце“. Целта е била да се установят  практическите умения на участниците по безопасност на движение по пътищата.

Заключителната част от състезанието се е провела в двора на ПГПЧЕ „Димитър Димов“. Състезателите са показали завидни умения по баланс и владеене на велосипеда на площадка с препятствия.

В надпреварата са се включили 6 отбора от 5 града. Най – добрите са били отличени с купи, медали, грамоти и награди, осигурени от СБА клон Плевен.  Участниците са се състезавали в две направления – индивидуално ( момичета и момчета ) и отборно. Индивидуални награди са получили три момичета – Марияна Танчева от гр. Берковица ( I- во място ), Никол Белчева от гр. Силистра ( II – ро място ), Стефани Овчарска от гр. Етрополе (III – то място) и три момчета – Мартин Иванов от гр. Етрополе ( I- во място ), Кристиян Янков от гр. Силистра ( II – ро място ) и Георги Станчев от гр. Пирдоп (III – то място).

За отлично представяне и завидни умения по безопасност на движението по пътя, с нула наказателни точки във велоградчето, е бил отличен и награден Мартин Иванов от гр. Етрополе със специална награда, осигурена и връчена лично от г-н Велев.

Отборното класиране е завършило с победител отборът на град Берковица, следван с много малка разлика от отборите на Етрополе и Пирдоп. За повдигане на духа и следвайки добрата практика за обединяване на спорта и културата, домакините са били подготвили посещение на Регионалния исторически музей – Плевен, където гостите са имали възможност да посетят историческата, археологическата и природонаучната експозиция на музея.

11111111
В Плевен се проведе Републикански шампионат по приложно колоездене за деца
222222222
В Плевен се проведе Републикански шампионат по приложно колоездене за деца
3333333
В Плевен се проведе Републикански шампионат по приложно колоездене за деца
Споделете:

Прочетете също

Снимка 5 1

Кандидатът за кмет на Община Плевен на Коалиция „БСП за България“ Ева Маринова: Тръгваме за победа с бюлетина №1

Снимка: БСП – Плевен „Тръгваме за победа силни, решителни, смели и дръзки с бюлетина №1. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *