В Плевен се проведе първата „Младежка конференция на бъдещето“

Снимка – Плевен прес.

На 19 януари, от 14:30 часа в зала „Плевен“ на Областна администрация се проведе първата „Младежка конференция на бъдещето“, организирана от Сдружение „ОбзорАрт“, под патронажа на кмета на Община Плевен – Георг Спартански.

На срещата присъстваха ученици от град Плевен, Генадий Гешев – директор на Център за работа с деца, Теодора Маринова – главен специалист в отдел „Образование и младежки дейности” към община Плевен, Мила Пендичева и Даниела Димитрова от Сдружение „ОбзорАрт“,

Събитието е продиктувано от необходимостта да бъде чут гласът на младежите от град Плевен. В отворен диалог с кмета на Плевен, учениците споделиха проблемите и потребностите си. Между тях са такива, като: липсата на интернет страница на училището, липсата на диалог между учениците. Стана ясно, че на младежите им липсват повече културни събития, фестивали и най-вече зала, където всеки от тях да може да се изявява.

В разговора стана ясно, че от страна на Общината учениците в града имат пълната подкрепа за всякакви свои изяви и предложения.

От страна на Сдружението учредена беше и награда за активна младежка дейност.

Нейните първи носители са Цветелина Стойчева – в категория „Младежки работник“, Христо Николов – в категория „Младежки лидер“ и Дамян Георгиев – в категория „Младежки будител“.

А в категория „Креативност и лидерски потенциал” бяха наградени Марина Йотова, Мила Трифонова, Петър Долапчиев, Светослав Иванов и Борис Буров.

Споделете:

Прочетете също

Кметът на община Гулянци връчи награда на Бранимир Петков

Снимка – община Гулянци. На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков е посрещнал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *