В Плевен се проведе областният етап на състезанието „Млад огнеборец“

Стадион „Плевен“ – Плевен. Снимка – „Плевен прес“

Днес, 17 – май, от 9:30 ч. в град Плевен на стадион „Плевен“ се проведе Областен етап на състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Организатор на състезанието е регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен.

Всяка година състезанието се организира на областно ниво. Участват отбори от всички общини на територията от Област Плевен. Това състезание се провежда много отдавна в години назад, тъй като е включено в Националния календар на Националния дворец на децата, за извън училищни дейности и занимания по интереси. Този отбор, който победи днес, от която и да е община, ще представи Област Плевен на национално ниво в к.к. „Албена“.

Състезанието се провежда в две състезателни дисциплини:

– Бойно разгръщане на състезателна пътека;

– 400 м. щафетно бягане с препятствия.

В състезанието, днес участваха 8 отбора с по 10 състезатели, които са първенците от общинският преглед на „Млад огнеборец“, с представители на общините: Никопол, Червен бряг, Белене, Долна Митрополия, Гулянци, Плевен и Левски.

За условията, в който се провежда състезанието, ето какво разказа Диляна Спиридонова – директор на Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Белене:

„Преди години същото, се провеждаше на центъра в град Плевен, между Читалище „Съгласие 1869“ – Плевен и Център за работа с деца – Плевен. Там условията бяха, много добри за децата. Днес, на терена организаторите не бяха осигурили  присъствие на медицинско лице“.

Потърсихме мнението на организаторите, по повод казаното от Спиридонова, относно условията, при които се провежда състезанието.  Беше ни отказан всякакъв коментар от страна на присъстващите на състезанието служители на  „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен.

Стадион „Плевен“ – Плевен. Снимки – „Плевен прес“

Споделете:

Прочетете също

Директорка на българско училище в Канада посети ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен

Снимка – ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен. На 31 януари 2023 г. в ИНУ „Христо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *