В Плевен се проведе информационна кампания на Български фермерски съюз

337505407 898590708030817 8080358518512181229 n
Георги Стоянов – председател на Български фермерски съюз. Снимка – Плевен прес.

На 28 март от 10:00 часа в конферентната зала на хотел „Ростов“ в град Плевен се проведе информационна кампания на Български земеделски съюз.

Срещата е десетото от поредицата събития. Председателят на Българския фермерски съюз, Георги Стоянов, запозна земеделските производители с мисията и дейността на Съюза.

На срещата присъстваха водещи експерти от различни дирекции на Министерство на земеделието – „Директни плащания“, „Растениевъдство“, „Програма за морско дело и рибарство“, „Изпълнителна агенция по лозата и виното“ и други.

В срещата има три панела: „Очаквания към старта на Кампания 2023 – възможности и основни предизвикателства за агросектора“; „Възможности за подкрепа на агросектора чрез Плана за възстановяване и устойчивост на България“;  „Съвместимост на проектите с принципа за „Ненанасяне на значителни вреди““.

Пред медиите Георги Стоянов – председател на Българския фермерски съюз каза: „Идеята на днешното събитие в Плевен е да информираме фермерите с предстоящата кампания по „Директни плащания“. Да ги запознаем по – конкретно с възможностите и начините, как те биха могли това нещо да го отработят, понеже това е нов програмен период, нови терминологии, нови мерки и интервенции. Самите информационни слайдове така са проиграни съвместно с нас и колегите от Министерството на земеделието, че практически да запознаем заинтересованите лица.

Хората ще бъдат запознати и с техните задължения, това е един много важен момент. Една от основните цели на Български земеделски съюз е да запознае бранша с новостите. Обърнали сме внимание и на таксономията „Ненанасяне на значителни вреди“, което е нещо ново в България. Считаме, че хората трябва да са запознати с всички нови неща. Това ни е втора информационна кампания. На база на обратната ни връзка с фермерите предприехме тези действия, и го направихме по-разбираемо. По време на самата презентация хората задават въпроси и се интересуват. Надявам се след кампанията ни в Плевен хората да излязат с по-ясна представа за всичко, което ги интересува“, каза още Георги Стоянов.

Български фермерски съюз е национално представено сдружение с нестопанска цел, а членовете му вече наброяват стотици представители от всички сегменти на земеделието и преработвателната промишленост. Част от идеите, задачите и предизвикателствата, които са заложени при структурирането на организацията са свързани с подобряване дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани, производители, преработватели и търговци, прецизно управление на селското, горското и рибовъдните стопанства, провеждане на активен диалог с държавните органи. В тази връзка Български фермерски съюз си поставя амбициозната задача да проведе втора Национална информационна кампания, тясно свързана с всички възможности, от които заетите в сектора могат да се възползват.

336981354 233274712600524 3206328170190510064 n
Снимка – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

ROBERTO

RIP Роберто Кавали

Снимка – Офнюз. На 83-годишна възраст в родната Флоренция е починал Роберто Кавали. Кралят в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *