В Плевен направиха първа копка на плувен спортен комплекс

Снимка – „Плевен прес“

Днес, 25 май, на строителната площадка на бул. „Георги Кочев“ № 4 (бивше поделение на Строителни войски) в Плевен, бе направена първа копка на плувен спортен комплекс. Инвестицията е на плевенската строителна фирма „Хоризонт Иванов” и клуб „Инвиктус” Плевен. Стойността на проекта е 10 млн. лева. Една част от тази сума, е с кредитна линия от Фонда за регионално градско развитие и банка ДСК.

Сред присъстващите бяха кметът на Плевен, Георг Спартански, зам.-кметът Стефан Милев, служители от администрацията на общината, ученици, представители на спортни клубове от града и граждани.

Председателят на плувен клуб „Инвиктус“ и треньор по плуване Кирил Бъчваров, сподели следното: „Днес ще направим първа копка за изграждането на плувен спортен комплекс, върху който работим почти две години и половина. Каузата, която сме си поставили, от този спортен комплекс, да създадем център за устойчиво изграждане на спортуващи, които искат да се занимават със спорт. Разбира се, това се случва и с подкрепата на Община Плевен, в лицето на г-н Спартански, кмет на Общината и зам.-кметът Стефан Милев.“

Той прогнозира, че след 10г. ще има участие на плевенски състезатели в олимпийските игри през 2032 година.

От дясно на ляво: Кирил Бъчваров, председател на плувен клуб „Инвиктус“ и треньор по плуване, Борислав Иванов, собственик на фирма „Хоризонт Иванов“, Георг Спартански, кмет на община Плевен. Снимка – „Плевен прес“

По повод събитието кметът на Община Плевен, Георг Спартански направи важно уточнение: „Тук съм в качеството си на гражданин на Плевен.“

Той подчерта, че заслугата за новото съоръжение е изцяло на частен инвеститор, на банката, на фонда за развитие, както и на треньорите от спортния клуб „Инвиктус”. Градоначалникът каза още, че подкрепя всяка една добра инициатива на града, но не присъства тук, за да си прави пиар.

В обръщение към присъстващите Борислав Иванов, собственик на фирма „Хоризонт Иванов“, посочи че живеем в доста сложна ситуация във всички направления в нашия живот.

Той смята, че това което ще направи фирмата изпълнител ще бъде по-скоро, нещо което ще обедини всички плевенчани.

„Силно се надявам, че тази инвестиция ще направи Плевен по-добър. Ще направи нашите деца по-здрави, по-силни, по-дисциплинирани, по-грамотни, с по-голямо самочувствие да се изявяват. Защото Плевен винаги е бил спортен град. Имахме много силни спортисти. Дай Боже, това което правим да не бъде само за нашият спорен клуб, който е на първо място, да бъде за всички спортни клубове, без значение дали е плуване, волейбол, баскетбол или каквото и да било.“ каза в заключение собственикът на фирмата.

Снимка – „Плевен прес“

Комплексът ще бъде направен да се ползва от всички възрастови групи. Заложеният срок за изпълнение на проекта е една година. Очаква се строително-ремонтните дейности да приключат през месец май 2023 година.

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.