Начало | Икономика | В ОП „Градска мобилност“ няма злоупотреби, а интереси

В ОП „Градска мобилност“ няма злоупотреби, а интереси

Иваница Бояджиева – управител на ОП “Градска мобилност”

Така най-кратко може да се обобщи случилото се по време на юнската сесия на Общинския съвет. Припомняме, че като точка 6-та в дневния ред беше включено „Предложение относно преобразуване на Общинско предприятие „Център за градска мобилност“ гр. Плевен в „Център за градска мобилност“ ЕАД. Вносител на предложението е Христомир Христов – председател на група общински съветници „Патриоти за Плевен“. Ден по-рано членове на въпросната група дадоха пресконференция в клуба на БТА, на която изнесоха данни за: „злоупотреби с бележки“, „никаква отчетност“, „хаос със синята зона“.

„Нищо от изнесените данни не е вярно“, заяви пред „Плевенпрес“ Иваница Бояджиева – управител на „Градска мобилност“. Оказа се, че никой от въпросните съветници не е разговарял с нея по този проблем.

Освен това обвиненията са безпочвени, тъй като срещу всяко от тях стои документ, доказващ, че и отчети са правени, и протоколи са съставяни /става въпрос за протоколите от наказателния паркинг/. „От страна на предприятието е спазена процедурата за „Синя зона“, заяви Бояджиева. Незнайно защо съветниците не пожелаха да изслушат мнението и по повдигнатите обвинения.

Ето защо се налага ние да припомним някои факти около това предприятие.

По времето на бившия кмет д-р Д. Стойков, с предприятието се занимаваше  общински служител, близък на Н. Зеленогорски и председател на партията на Бареков в Плевен. По-късно този служител е уволнен за злоупотреби от зам. кмета Зелов. /Който на свой ред беше обвинен за вземане но подкуп, но това е друга тема/. Въпросното лице стана общински съветник от листата на „Плевен може, Плевен побеждава“. И обвинява Бояджиева в некомпетентност.

Наши отлично осведомени източници  ни информират, че по времето на Стойков и въпросният бивш служител, отчетност в „Градска мобилност“ не е имало. Парите от „Синя зона“ са събирани на ръка от въпросното лице, после разпределяни „по предназначение“. Документи за това няма, освен една тетрадка, тип „бозаджийски тефтер“. С идването на новата управа, на това е сложено край. Въведени са касови апарати и отчетност.

През миналата година Общинският съвет избра временна комисия, която да направи схема за „Синя зона“. Една година не стигна за нейните членове да си свършат работата. Ето защо Експертния съвет по устройство на територията към община Плевен, съгласувано с ръководството на КАТ /!/, утвърждава разширение на „Синя зона“ към улиците „Дойран“, „Св. Св. Кирил и Методий“ и бул. „Русе“. Живеещите в районите на „Синя зона“ могат срещу 12 лв. да получат удостоверение за паркиране, но не за цялата зона, а до адреса, на който живеят. Тези факти оборват твърдението за хаос в избора на места за платено паркиране от страна на предприятието. Местата са съгласувани с Експертния съвет и КАТ.

Друг е въпросът, че паркоместата не стигат. В момента те са около 600, а автомобилите в града 50 пъти повече. Този проблем е трупан с години и замитан от бившите кметове на града. Строят се молове и бизнес сгради без задължителните паркоместа. Раздават се безконтролно талони на приближени лица, бизнесмени, държавни институции и фирми. И всичко това със знанието на управляващите този град през всичките тези години.

В момента Спартански се опитва да сложи ред в тази аномалия. Изчака една година съветниците от въпросната комисия за „Синя зона“ да свършат нещо, накрая взе нещата в свои ръце. При това спазвайки всички процедури по ЗДП и ЗМСМА. Отива и по-далече като обсъжда с Басейнова дирекция „Дунавски район“ създаването на паркоместа чрез покриването на част от река Тученишка. Дали това ще стане и на каква цена, е отделен въпрос. Важното е, че се действа в посока намаляване на напрежението с липсата на паркоместа в Плевен.

Но идва напрежението с преобразуването на общинското предприятие в ЕАД. На практика това означава и нов управител на същото. Защо така, при положение, че до сега то работи без загуба.

Само за първото тримесечие на тази година то има над 257 хил. лв. приходи срещу 186 хил. лв. разходи. Прави редовно и своите финансови отчети на тримесечие, които предоставя в общинска администрация. За всичко това има  документи, които могат да бъдат предоставени на съответните органи. Тогава защо е цялата тази дандания ?!

Заради пари. Няма друг разумен отговор освен този. По-точно заради контрола върху тези пари.

Така че, уважаеми патриоти, по-полека с патриотичния плам, поне докато не се намери сериозен аргумент за него. За сега такъв липсва.

Протокол от наказателен паркинг
Финансов отчет за първо тримесечие на 2017 год.

 

 

 

 

 

Прочетете също

Главната инспекция по труда празнува професионалния си празник

На 3-ти ноември през 1907 година с Указ на княз Фердинанд е обнародван Закон за Инспектората …

11 коментара

 1. ПАТРИОТ

  Ала-бализмите на Иваница са смехотворни! В това ОП стават крупни кражби и финансови вакханалии. За 50 лв. глоба се издават фалшиви зелени бележки “а ла” 70-те години на 19-и век. А къде отиват парите – досещайте се! При сегашните цени на СМС-и, такси и цени, годишно трябва да се отчита голяма печалба – над 1 млн. лв. Под прикритието на Общината процеса е с ТЪМЕН ЧАДЪР И НЕПРОЗРАЧЕН! Затова е наложително преобразуване в ЕАД, което е под лупата на ОбС и със собствена икономика и отчети! Въпросната комисия не изготви план, защото Общината няма Общ градоустройствен план на Плевен и всички други действия са незаконни! В програмата за управление на Плевен Кмета е планирал до края на Юни-2017 да представи План за утвърждаване от ОбС, но още не го е сторил! СИНЯ ЗОНА е незаконна самодейност без План!!! Освен това е нужен гратисен период, за да свикнат гражданите, разчертаване на паркоместата, нормативен брой места за инвалиди на всеки паркинг и прочие! Редица изисквания…, а не само ЛАПАЙ С ГОЛЯМАТА ЛЪЖИЦА НА ИВАНИЦА!
  БАНДИТИ!!!
  НЯМА ДА ВИ ПОЗВОЛИМ ДА КРАДЕТЕ И БЕЗЧИНСТВАТЕ ПОВЕЧЕ!

 2. Лекарката на Иваница

  Като усети, че ОП “ЦГМ” ще се преобразува, госпожата веднага взе болничен лист и се покри! Навярно е имала готовност да изкара 10-15 месеца в болнични!? И ето: веднага започна да вряка, че е невинна като новородено и че всичко е редовно! Редовно, ама друг път! Кражбите са космически!

 3. Прокурор

  Г-жо Бояджиева, Вие сте готова за Сливен! Не стига, че са издавани фалшиви бележки, ами последващо създавате и документи с невярно съдържание! Ще се наложи след преобразуването на ОП в ЕАД да направим щателна финансова Ревизия! Ще има клиенти на ГУМЛС – Главно управление на местата за лишаване от свобода! Лошо е, че няма да сте заедно с шефа на “Паркстрой”!

 4. Поредната Кифла без мармелад!

  Я тази “невинна” труженичка на толкова печелившето ОП да каже колко е печалбата за миналата година? Ха-ха! И какъв е капитала на ОП? Печалбата е смехотворна! Я да каже и колко граждански дела са заведени срещу това ОП-хранилка? Един продавач на семки ще отчете повече печалба от това корумпирано свърталище!

 5. Десислава Маринова

  Щом общинските фирми на Плевен са печеливши защо Плевен е под вода при всеки дъжд и защо народа нищо не вижда? Печеливши за кого?

 6. рекетиран от "бандата на Иваница"

  Господа съветници!
  Докога ще гледате саир как ни рекетират хиените на ОП”ГРАДСКА МОБИЛНОСТ”? За какво сме Ви избрали в ОбС? Пред очите Ви се вихрят крупни далавери и вие спите ли, спите! Махайте я тази славяновска невеста и я поставете, където и е мястото! Особено разчитаме на групата “Патриоти за Плевен”! Какви патриоти сте Вие, ако не можете с едно “цвърчащо врабче” да се оправите?

 7. безплатен съвет

  Не вкарвайте Венелин в документно престъпление! Момчето не заслужава да остави семейството и децата си заради алчни амбиции!

 8. извънредна сесия на ОбС

  На 15 юли бандата “Дилинджър” да си носи фалшивите бележки и протоколи и да се стяга за справедлив съдебен процес! Това ще е “Разказ с неочакван край”! Кой е следващият? И кой ще иска болничен лист, без да е болен?

 9. залезът на кражбите

  Преобразуването в ЕАД ще сложи край на грабежа!

 10. Какво става в това “гнездо на далаверите”? Кога ОП “Градска мобилност” ще бъде разследвано за източените милиони? Докога тоя бесен кмет ще вилнее и прикрива кражбите? Няма ли в Плевен институция, която да го респектира и озапти?

 11. Гражданин

  ОП „Градска мобилност“ работи по поръчка т.е. по позвъняване. Ако не Ви харесва как някой е спрял или сте от Общината – позвънете на „Градска мобилност“. Те ще изпълнят всяка ваша поръчка, а ако сте “в Правото си”, няма такава опция …ще потънете в омагьосания кръг на червената сграда пред Общината – т.н. Съд. Място, за неоправия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *