В община Пордим продължават грижите за уязвимите групи хора

Снимка – община Пордим.

В община Пордим започва социален проект „Грижа в дома в Община Пордим”, финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. и Европейският социален фонд + при споделено управление към Министерството на труда и социалната политика. Стойността на безвъзмездната финансова помощ, предвидена за Община Пордим, е в размер на 285 723.88 лв.

Той е насочен към нуждаещи се от подкрепа възрастни хора и лица с увреждания и ще осигури заетост на 14 безработни лица в рамките на 12 месеца. Те ще бъдат назначени като домашни помощници, изпълняващи доставки по домовете. По проекта ща бъдат назначени и специалисти като координатор, медицинска сестра и психолог, които да подпомагат изпълнението на дейностите.

Обхватът ще е не по-малко от 52 нуждаещи се лица. Ще се подсигурят и здравни грижи от медицинска сестра и психолог, чиято задача е да извършват консултации относно превенция и профилактика на физическото и психическото здраве и социално значими заболявания, с цел подобряване здравния статус на потребителите.

По този начин се надграждат и разширяват възможностите на Община Пордим да предостави социални услуги и подкрепа на нуждаещите се в домашна среда, повишавайки качеството им на живот и социална закрила, а финансовият ресурс е насочен директно към хората, които са потребители по проекта. Това е отговорната социална политика, достигаща пряко до нуждаещите се лица.

Споделете:

Прочетете също

„Сърце и Мозък“ – Плевен стартира програма в полза на пациентите с карцином на гърда

Снимка – Пресцентър МБАЛ „Сърце и мозък“-Плевен. Пациентите с карцином на гърда, които желаят да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *