Начало | Новини | В Йордания вече има булевард “Плевен”.

В Йордания вече има булевард “Плевен”.

В град Зарка – Йордания, вече има булевард носещ името Плевен. Това съобщи на днешния брифинг кметът на Плевен Георг Спартански. Тоъ е бил информиран за тази инициатива от почетния консул на Хашемитското Кралство Йордания в София и Председател на Българо-Йорданската камара за икономическо сътрудничество Н. пр. д-р Хасан Бармауи, с когото са имали среща през изминалата седмица.

Припомняме, че през м. декември 2019 год. Н. Пр. д-р Хасан Бармауи беше на посещение в Плевен във връзка с подписването на договор за сътрудничество с град Зарка в Йордания.

Град Зарка е третият по големина град в Йордания според Уикипедия. Разположен е северозападно от Аман. Има население от 635 160 души. Зарка е административен център на губернаторството Зарка. Градът е индустриалният център на Йордания, като 50% от промишлеността на страната е съсредоточена в него.

На провелата се двустранна среща между кмета на Плевен и почетния консул на Йордания е договорено до 25-ти февруари в гр. Зарка да замине делегация от плевенския бизнес и администрация, за да се договорят конкретни дейности от взаимен интерес за двата града.

Прочетете също

До 13-ти ноември – забрана за провеждане на обществени мероприятия

Областен оперативен щаб. Ктимка – пресцентър областна администрация. Във връзка със спазването на санитарните мерки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *