В екопоход за Европейския ден без автомобили могат да се включат плевенчани на 22-ри септември

panoramna snimka pleven

Община Плевен ще се включи в Седмицата на мобилността с екопоход  под наслов „Избери как да се придвижиш”. Инициативата е посветена на екологичното придвижване в града и насърчаване на здравословния начин на живот, тя ще се проведе в Европейския ден без автомобили – 22 септември, вторник. С проявата Плевен приема предизвикателството да се включи в Националния конкурс „Нестле за Живей активно”, подкрепен от Националното сдружение на общините в България, за финансиране от 20 хиляди лева за спортна база.

На 22 септември от 17.00 часа пред читалище „Съгласие 1869” желаещите да участват с велосипеди, тротинетки, пени бордове, ролери, ховър бордове и всички други екологични средства за движение в градска среда ще се включат в екопохода „Избери как да се придвижиш” по велоалеята до Моста в началото на парк „Кайлъка”.

За желаещите да участват в събитието пеша е предвидена пешеходна разходка по ул. „Васил Левски” – една от най-дългите пешеходни улици у нас. Сборен пункт – началото на Старата главна улица /ул. „Васил Левски”/ в 17.00 часа, финалът е на централния площад „Възраждане”. За децата с велосипеди и тротинетки ще бъдат дадени отделни стартове от пеещия фонтан в Градската градина, а маршрутът ще е до Оркестрината и обратно.

Всички стартове са без състезателен характер. За участниците ще има томбола с атрактивни награди, сред които велосипеди, тротинетки, спортни аксесоари. Предвидена е и викторина, посветена на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От всички присъстващи ще се изисква спазване на разпоредените противоепидемични мерки.  

Община Плевен отправя призив към гражданите “да се включат като участници или зрители, за да докажем, че всички заедно можем да спечелим!“.

Споделете:

Прочетете също

437541863 740349108083560 1889949255045264289 n

Картини, бродерии и мозайки от раковини показват в Кнежа, съвместно с посолството на Северна Корея

Корейски картини, бродерии и мозайки от раковини показва в Кнежа, съвместно с посолството на Северна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *