В Деня на строителите започна изграждането на Скейтборд площадка в Плевен

396341127 6286022974834986 2386468081350657090 n

Снимка: “Плевен прес”

Начало на изграждането на Скейтборд площадка в района на чешма „Балаклия” в Плевен беше дадено в Деня на строителите 26 октомври. Избраният от Община Плевен изпълнител след проведена обществена поръчка с предмет „Изготвяне на работен проект и изпълнение на строително-монтажни работи за изграждане на обект: ПЛОЩАДКА ЗА СКЕЙТБОРД В УПИ I, КВ. 182А, ПО ПЛАНА НА ГР. ПЛЕВЕН” е софийското дружество „Джерамис Интернешъл“ ЕООД. Фирмата се занимава с изграждането на подобни съоръжения от 2013 г., досега в страната са изпълнени 9, работи се по завършване на още две –  в Русе и София.

Площадката за скейтборд ще обхваща площ от 640 кв. м. Строителството започва с почистване на терена и изграждане на подземни комуникации за отводняване, електрозахранване, водоснабдяване, осветление. След полагане на специалните настилки тук ще бъде изградена специализирана стоманобетонна конструкция за ролкови екшън спортове (скейт паркове), подходяща за начинаещи и напреднали. Елементи на конструкцията са: засилки, съобразени по форма с елементите, за които ще служат; голяма и малка секции за скачане и пързаляне; комбинирана арена; парапет и ръбове на равна повърхност и др. Ще бъдат монтирани осветителни тела, пейки, указателни табели. Районът ще бъде затревен и озеленен при запазване на съществуващите здрави дървета. Ще бъде осигурена достъпна и безопасна архитектурна среда. Съоръжението позволява тук да се провеждат и състезания.

За пълното обновяване на района ще бъде ремонтирана и емблематичната чешма „Балаклия”.
Стойността на проекта е 809 242,05 лева без ДДС.

Споделете:

Прочетете също

IZBORI 3

Плевен с най-ниска избирателна активност в Северозападна България. От 2 до 6% от имащите право на глас в област Плевен, са гласували за париите влезли в НС.

Избирателите с право на глас в област Плевен са 228 764 души. На 9-ти юни те …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *