В ДГ „Слънце“ град Левски откриха библиотека „Приказен свят”

DSC02395

Снимка – община Левски.

По случай Деня на детската книга, на 3 април официално е била открита  Библиотека „Приказен свят” във филиала на ДГ „Слънце” в град Левски.

Създаването на библиотеката, прекрасен пример за целенасочена работа на педагогическият екип беше приветствано от кмета на община Левски Любка Александрова, директора на детската градина Виолета Панайотова, спонсори  и родители.

Библиотеката  е финален щрих от работата на учителите Светлана Любенова и Лидия Папуркова с деца от група „Бонбони” по JA Bulgaria.

Тя е изградена изцяло с дарения на родители, спонсори и учител от детската градина с перспектива за благополучието на децата във филиалните групи.

Светлана Любенова: „Началото поставихме през м. ноември с участието на децата от подготвителната група в Седмица по предприемачество, като модни дизайнери. В предварителната подготовка групата се запозна с труда на хората, създаващи дизайн на дрехи и  посети модно ателие на Нели Кирилова- моден дизайнер в с. Градище. Изработката на детски дрехи с еко дизайн бе финална практика от обучението на децата в бизнес и предприемачество с акцент върху професията моден дизайнер.

Изработените от децата и учителите дрехи, както и други артикули, се продадоха на специално организиран Коледен базар и събраните средства се използваха за озеленяване на двора и изграждане на библиотека във филиала на детската градина.

 В Коледния базар  се включиха учители, всички деца от двете филиални групи  и техните родители.

На 23.12.2022г официални гости и спонсори на събитието бяха г-н Радослав Рачев, г-жа Наталия Христанова, г-н Веселин Александров – представител на „Златно зърно”-Левски ООД, г-н Димитър Великов- представител на ВК „Единство 13”, учители от училищата в града и детската градина. Събраната от базара сума достигна 880лв. В следващите месеци учителите организираха озеленяване на дворното пространство с 12 закупени от разсадник дървета- борове, липа, ликвидамбър, чинари, червен клен, гинко билоба.

На 03.02 2023 г в сградата на ДГ „Слънце” филиал гр. Левски в Центъра за предучилищна подготовка бе открита новообзаведената библиотека „Приказен свят”. Модерна и уютна библиотеката привлича с близостта на интериора до спокойствието на детска стая. В нея деца от филиалните групи ще имат възможност да се срещнат с най- новите детски книги, да ги разгледат и да чуят техните вълшебни думи.”

DSC02393
DSC02409
DSC02384

Споделете:

Прочетете също

5 5

Сияна Дянкова от арт школа „Колорит“ – Плевен е финалист в световен онлайн конкурс в Англия

Седемгодишната Сияна Дянкова от арт школа „Колорит“ – Плевен е финалист на Световния онлайн конкурс …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *