В Гулянци стартираха дарителска акция за борбата с COVID-19, кметът – първият дарил

92159017 2916923081688546 7719734828685328384 n

Кметът на община Гулянци Лъчезар Яков инициира дарителска акция за подпомагане на Общинския оперативен щаб в борбата с COVID-19 и осъществяването на противоепидемичните мерки и осигуряване безопасността и здравето на гражданите.


Той стана първият дарител и закупи с лични средства 1000 броя маски и 500 чифта ръкавици. Дарителската воля на кмета е те да бъдат разпределени по кметствата и раздадена според нуждите на хора от рисковите групи, както и на звената и служителите, които всекидневно работят с граждани и е от изключителна важност да пазят както собственото си здраве, така и здравето на другите.


По повод стартирането на дарителската акция, кметът на общината Лъчезар Яков се обърна към гражданите:


„За всички ни е трудно в този момент, но съм сигурен, че заедно ще се справим. Знам, че хората са финансово затруднени, но виждам, че много от тях искат да се включат в борбата с COVID-19, всеки според възможностите си. Благодарен съм на служителите, които са на първа линия, на хората, които шият маски и подаряват на близките и съседите си, на младите, които отменят възрастни хора в пазаруването и други дейности, на учителите и децата, които се справят отлично с дистанционното обучение! Адмирации за всички обществено ангажирани, добри и състрадателни хора, които дават своя принос! Тази дарителска акция е възможност да обединим усилията си и да си помогнем на местно ниво.”

Имате възможност да се включите в дарителската акция по някой от следните начини:

I. Дарение на парична сума

1. По банков път:

Дарителска сметка на Община Гулянци:
Общинска банка АД
IBAN BG43SOMB91308436323644
BIC SOMBBGSF
Код за вид плащане:
за дарения от страната 445100
за дарения от чужбина 445200
Основание – „дарение за COVID-19”

2. В брой, на касите на кметствата по места

II. Дарения под формата на предпазни средства, консумативи, дезинфектанти, храни и продукти за рискови групи.

1. Предоставят се на Общинския оперативен щаб или в кметствата, след предварителен разговор със служител на общината на телефон: 0878711392.

Желателно е всеки дарител да се свърже с Общината, за да подпише договор за дарение, в който може да посочи волята си за използване на дарението.

Даренията ще се управляват от Общинския оперативен щаб, според желанието на самите дарители. Те могат да бъдат насочвани за подпомагане дейността:
– на МБАЛ гр. Гулянци, която е в списъка на Министерството на здравеопазването с болници, които ще лекуват случаи на COVID-19;
– на Домашен социален патронаж, който осъществява основните дейности по снабдяване с храна и стоки от първа необходимост на възрастните хора и хората с увреждания;
– за снабдяване с лични предпазни средства на служителите, които са на първа линия – МВР, обслужващи и административни звена;
– за снабдяване с лични предпазни средства на хора от рискови групи;
– на кметствата и други.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *