В град Левски се проведе концерт на Танцов състав „Сборенка“

DSC03188

Снимка – община Левски.

Пред Лазаровден и Цветница, пред празника на празниците Великден, красотата, багрите, ритмите на народната музика, песни и танци, духът на българската  народна култура засия с цялото си величие в препълнения салон на НЧ „ Георги Парцалев- 1901”. Концертът на Танцов състав  „Сборенка” в град Левски беше прекрасен израз на духовната сила на българското народно изкуство.

Повече от 10 години ТС „Сборенка” с ръководител Даринка Богданова доказва с воля, талант и любов към народното изкуство неговата живителна сила и предава на подрастващите своите знания, опит и обич.

Песните и танците на Детски танцов състав „Дъга“ и Детски танцов състав „Звънчета“ с ръководител Даринка Богданова, Вокална група “Дивна“ с ръководител Веселин Личев, на ТС „Сборенка”, народната музика на оркестъра при „Северняшки ансамбъл“ са били истински пролетен букет от багри и ритми, а огнено шоу – изненада след концерта на Зариан Захариев пред Общината са белязали вечерта и със звездна светлина.

Кметът на Община Левски Любка Александрова: „Сборенка“ – прекрасен концерт! Затаихте ни дъха хора, Вие нямате умора! Още една невероятно емоционална вечер, за която благодарим на вас. Вие дадохте всичко от себе си и изпълнихте сърцата ни с толкова радост и гордост … „Сборенка“ вие сте най-красивата марка на община Левски. Малко са съставите като вас, които могат до такъв предел да изпълнят залата на читалище Георги Парцалев , а това говори много и казва всичко.” Бурни аплодисменти за прекрасните момичета и момчета изпълниха салона  на читалището.

Любка Александрова е отправила специален поздрав с благодарност от свое име и от името на всички на Даринка Богданова : „Това ,което правиш с мало и голямо в Левски е история. Много медали, много грамоти, много признание за състава на „Сборенка” донесе, като ръководител на групата. Най-важното за мен и всеки в тази зала е ,че ни караш да обичаме България с всяко ваше изпълнение, повече , и повече, и повече българи с изпълненията на „Сборенка”.Обичаме Ви и Ви пожелаваме да ни радвате, все така да пълните салона и душите ни с любовта към България! Сборенка обичаме ви!”

Бурни аплодисменти, цветя и топли думи на признателност белязаха празничната вечер.

„Народното изкуство е просто, но се иска голяма култура за да го разбереш” думите на големият творец Филип Кутев е припомнила водещата Галя Георгиева.

Танцов състав „Сборенка” е получил Поздравителни адреси и цветя от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен, от Община Левски, от Силвия Йорданова, специална поема е посветила Роза Борисова от женска певческа група „Детелина“, от НЧ „Георги Парцалев-1901“, от театралния състав при читалище „Георги Парцалев-1901“ град Левски, кметство с. Българене, НЧ „Пробуда“ с. Малчика, НЧ „Гео Милев“ с. Българене, НЧ „Просвета“ с. Аспарухово.

Танцов състав „Сборенка” са подкрепили и Стефан Стефанов кмет на с. Градище, М+В Агротранс ООД гр. Левски, Единство ЕОД 05 с. Асеновци, ДГ Слънце град Левски, семейство Плачкови .

Даринка Богданова е благодарила на Танцов състав „Сборенка” за прекрасното представяне, благодарила е и на всички участници, на всички помощници, и на всички за подкрепата. „Това е моята гордост! Обичам ви! Бъдете живи и здрави и се радвам занапред да работим така заедно”.

DSC02694
DSC03155
DSC03272
DSC03381

Снимка – община Плевен.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *