В град Кнежа премина един от най – големите фолклорни фестивали „Майски Кукутановец“

Снимка – Община Кнежа

Днес, 1 – ви май, в лесопарк „Гергана” – Кнежа е преминал един от най-големите фолклорни фестивали – „Майски Кукутановец“ с много песни, добро настроение и вкусни ястия!

Хиляди граждани и гости на Община Кнежа, са посетили празненството, и са се  порадвали на изпълненията на легендарната Янка Рупкина, на големите звезди на фолклора – Владислав Славов, сестри Диневи, Гайдарски състав „Войводите“ и Северняшки ансамбъл.

Освен музикалната програма, са били подготвили за всички присъстващи изложение на традиционни за региона ястия, които са били приготвени от Института по царевица, училищата и детските градини. Майстор Джевдет пък е докоснал до родопската кухня със своите чевермета. А за здравето на всички присъстващи е била раздадена и курбан-чорба, която отец Серафим е осветил.

Специални гости на събитието са били: Заместник-председателят на Народното събрание – Росица Кирова; Председателят на асоциацията на земеделските производители в България – Венцислав Върбанов, Народните представители  Петя Аврамова, Николай Нанков, Красен Кръстев, Ирена Димова и Народните представители от област Плевен, родом от гр. Кнежа Валери Лачовски и Десислава Трифонова.

Снимка – Община Кнежа
Снимка – Община Кнежа

Споделете:

Прочетете също

Коалиция от 35 спортни министри призовава МФ /Международните федерации/ да отстранят членове от Русия и Беларус

БЪЛГАРСКИЯТ МИНИСТЪР В ОСТАВКА – РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, НЕ Е ПОДПИСАЛ ПРИЗИВА НА ЕС СРЕЩУ РУСКИЯ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.