Върховен съдия от САЩ бе на официална визита в плевенската прокуратура

IMG 2893

Снимка: Окръжна прокуратура – Плевен

От Окръжна прокуратура – Плевен изпратиха до „Плевен Прес“ следната информация:

“На 05.10.2023 година в Окръжна прокуратура-Плевен, по инициатива  на Асоциацията на прокурорите в България се проведе официална среща с г-н Уилям Худ, съдия от Върховен съд на щата Колорадо, САЩ. Съдия Худ е в България по покана на Българския институт за правни инициативи

 На срещата присъстваха магистрати от Окръжна и Районна прокуратура – гр. Плевен, Окръжен, Районен и Административен съд в град Плевен, както и съдии и прокурори от различни европейски държани, които са на посещение в Окръжна прокуратура-Плевен по програма за обмен, част от Европейската мрежа за съдебно обучение.

Съдия Худ разясни на аудиторията структурата и спецификата в работата на съдилищата и прокуратурите в САЩ. Засегна теми свързани с избора, назначаването  и възможностите за израстване на съдиите и прокурорите в САЩ. В проведената оживена дискусия, участниците поставиха редица въпроси, включително и за специфичните правила за етично поведение на магистратите в САЩ.

Г-н Уилям Худ е сертифициран преподавател и ментор в Националния институт за процесуална защита. Изнася лекции по наказателен процес и съдебна практика в качеството си на гост-лектор в Юридическия факултет на Университета в Денвър. Има редица публикации като юрист, относно съдебни и наказателни производства.”

Споделете:

Прочетете също

danyci 1

Наближава крайният срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен напомня, че крайният срок за плащане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *