Въпреки разстоянието, малчугани от Белене отбелязаха виртуално деня на eTwinning

На 9 май бе денят на Европа. Тогава е и рожденият ден на eTwinning. Тази година отбелязваме празника в необичайна обстановка на извънредно положение, затова и мероприятията ни са по-различни. За това информира Стефка Павлова, старши учител в ДГ „Знаме на мира” – Белене. Тя съжалява, че тази година няма възможност да бъде физически с децата и заедно да подготвят тържество с тях и родителите, както са правили през изминалите години.


На петнадесетия рожден ден на eTwinning в Белене имаха възможност да бъдат с децата виртуално. Децата от група „Мини и Мики Маус” от ДГ „Знаме на мира” участваха в дейностите на eTwinning проекта „Аз съм българче обичам…”. Те рисуваха рисунки, посветени на рождения ден на eTwinning и на Европа, редиха онлайн пъзели на същата тематика, изпратени от нашите партньори от ДГ „Конче вихрогонче” от град Шумен и ДГ „Слънце” от град Левски. Другите партньори от ДГ „Дора Габе” – гр. Добрич, ДГ „Първи юни” – гр. Горна Оряховица и ДГ „Слънце” – гр.Павликени изпълняваха същите дейности.


Комуникацията на партньорите се осъществява чрез чата на фейсбук страницата на проекта, чрез eTwinning Live и платформата Zoom, организираме онлайн обучения за запознаване на партньорите с онлайн инструменти за отразяване на дейностите, съгласуваме идеите си за нови дейности в условията на извънредно положение, променяме плана на проекта според създалата се ситуация, твърди още госпожа Павлова.
Добрата комуникацуя между партньорите и отличното сътрудничество с родителите дават добри резултати и проектът се оформи като своебразен форум на eTwinning ентусиасти, които запознаха децата с българските традиции и обичаи, със символите на Република България и ги накараха да се гордеят със своя народ, с културните и природни забележителности на родния край, дадоха им възможност да развият творческия си потенциал чрез участието в няколко конкурса за детска рисунка и в създаването на книгата „България в моите мечти”.
Петнадесетият рожден ден на eTwinning ще се запомни с желанието на учител и деца да се изявят в необичайна обстановка, обединени от любовта си към eTwinning, към България и Европа.

Споделете:

Прочетете също

230 души ще напуснат БСП в Гулянци след пренаредена листа от ръководството на партията

Редактирайки решението на партийния общински съвет в Гулянци, Националният съвет на БСП поставя начело настоящ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *