Вълнуващи есенни дни са се провели в детските градини на община Гулянци

Снимка – община Гулянци.

С весели тържества и пъстри инициативи са били наситени дните на октомври и ноември в детските градини на общината.

На 21 ноември ДГ „Незабравка“ гр. Гулянци е отпразнувала 43 – ти рожден ден, посрещнала есента и отбелязала Денят на християнското семейство. В тържеството са се изявили децата от всички групи. Сред красивите декори те са пели, танцували и рецитирали. С особено вълнение малчуганите са  посрещнали своите гостенки Есента и г-жа Торта. На финал всички заедно са  духнали свещичките и са си пожелали още много щастливи и безгрижни дни в любимата детска градина. Колективът е получил поздравителен адрес от кмета на общината Лъчезар Яков и подарък – книжки, пъзели и топки за всички групи.

На 21 ноември децата от ДГ „Щастливо детство“ село Брест са открили Областната седмица на четенето и са посрещнали скъп гост – Венета Йочева, писател, общественик и дългогодишен директор на детското заведение. Освен с четене на любими приказки, децата са запълнили дните в любимата си детска градина и с дейности по вътрешен проект „СРЪЧКОВЧЕТА“. В своето ателие те са изработвали изделия от нетрадиционни материали, майсторили билкови сиропи и бонбони. В Седмицата по предприемачество колективът е гостувал в базата на местен земеделски производител. Децата са отбелязали и Деня на толерантността с изработката на тематично табло с послания и шествие в центъра на село Брест.

Седмицата на четенето в ДГ „Детска радост“ с. Милковица са открили с куклен театър и са посрещнали Ралица Бебева от НЧ „Иван Вазов 1928″, която е подарила книжки на децата и им е прочела приказката „Случка в гората“ от Елин Пелин. В деня на Св. Архангел Михаил децата от ДГ „Детска радост“ са посетили църквата в селото и са присъствали на празничната литургия. Колективът на детската градина използва хубавите есенни дни и за екскурзия до античното римско селище Улпия Ескус. Децата с интерес са слушали разказа на Марияна Станева от РИМ – Плевен за живота на древните римляни и с вълнение са стъпили на стъпалото, където е стъпил Константин Велики на 05.07.328 година.

Детска градина „Първи юни“ с. Гиген е ангажирала децата с дейности на открито в топлите слънчеви дни. Малки и големи са организирали дружно почистване на двора на детското заведение и са отбелязали настъпването на есента със забавления във златни купчини листа, тематична украса и творческа работилница. По проект „Ние растем здрави и силни“ децата са спортували и са се запознали с основните правила в игрите. На 21 ноември колективът е отбелязал Деня на християнското семейство в задушевна атмосфера с песни и стихчета и с изработването на табло и рисунки.

За децата от ДГ „Здравец“ с. Шияково есенните месеци са преминали под знака на пътешествията и интересните гостувания. По проект „Обичам родния си край“ те, заедно с връстниците си от ДГ „Незабравка“ са посетили град Плевен, където са разгледали Панорамата, парк Кайлъка и са се срещнали с кака Ани в детския отдел на библиотеката в Читалище „Съгласие 1865“. Малките пътешественици са провели екскурзия и до град Никопол, където са посетили забележителностите, а на пристанището са се качили на луксозен круизен кораб. Във всички детски градини са се провели открити уроци по безопасност на движението със специалното гостуване на служители на МВР.

Снимки – община Гулянци.

Споделете:

Прочетете също

Първите дарения от плевенчани за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия вече са факт

Снимка – БЧК-Плевен. Само за 1 ден в БЧК-Плевен са събрани множество дарения за пострадалите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *