„Възраждане”: Ще допуснем ли удобното заличаване на неудобна опозиция

7 проверки от Сметната палата на субсидията не откриха нарушения. Целогодишни проверки от всички държавни институции на лидера Костадинов не откриха нарушения. Кога ще бъдат проверени със същата упоритост другите партии и лидери, питат от „Възраждане”

Снимка – пресцентър

Ето целият текст на изпратено до медиите обръщение:

На 8-ми февруари 2021 г., от 11:00 ч.,  в Софийски градски съд ще се проведе дело по заличаването на политическа партия Възраждане. Това е второто такова дело в българската история след 1947 г., когато е заличена БЗНС Никола Петков. 

Заличаването на Възраждане е проблем на цялото ни общество, защото показва доколко сме свободни и какво е състоянието на „демокрацията“, в която живеем. Политическите репресии, които продължават вече година над ръководството и членовете на партията, са несъвместими с дефиницията за свободно и  демократично общество. Гоненията спрямо обществени и политически фигури показват ясно  –  утре е възможно да бъдат застрашени гражданските права на всеки един от нас. 

В продължение на година лидерът на Възраждане д-р Костадин Костадинов беше обект на проверки от всички държавни институции и нито една от тях не откри нарушения, които да го компрометират. Субсидията на Възраждане е одитирана седем пъти от Сметната палата и няма никакви нарушения, но въпреки това пропагандата на управляващите манипулира общественото мнение. 

Ние от Възраждане приветстваме проверките и питаме само едно: кога ще бъдат проверени със същата пунктуалност и управляващи партии, и техните лидери?

Опитът да се отнеме регистрацията на Възраждане шест години след регистрацията ù, представлява опит да се запуши устата на непримиримата опозиция, да се осигури комфорта на управляващите и да се отнемат възможностите за избор на българските граждани.

Разполагайки с реалните социологически данни, управляващите изпитват  панически страх, че на предстоящите избори Възраждане ще има добро представяне, което ще отключи жадувания от българските граждани процес по ликвидиране на корупционните схеми и търсене на отговорност от участвалите в тях.    

Българите имат нужда да възвърнат вярата и надеждата си за по-добро бъдеще. 

Поради това се обръщаме към всички граждани и медии. Застанете заедно с нас на страната на справедливостта. Бъдете с нас пред Софийски градски съд в понеделник – 8.02.2021 г. от 11:00 ч., за да покажем заедно, че случващото се  е недопустимо, няма място в политиката и не може чрез процедурни хватки да бъде затворена устата на опозицията в една  свободна и демократична европейска държава.

С уважение,

Екип на „Възраждане“

Споделете:

Прочетете също

Според социологическите агенции „Възраждане” е четвърта политическа сила. Според „Възраждане” – са първа.

Снимка – интернет. Социологическите агенции Тренд, Галъп и Алфа рисърч публикуваха свои проучвания за електоралните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.