Възраждане с 10 мерки за по-добро образование

УЧИЛИЩЕ
Мерки за по-добро образование. Снимка – фейсбук.

От прес офиса на ПП “Възраждане” са изпратили до медиите следното съобщение, което поместваме със съкращения:

“Проблемите са ясни, но какви са решенията? Десетте стъпки на Възраждане към по-добро образование са:

1. Премахване на делегираните бюджети – училищата ще се издържат от държавния бюджет, независимо от това, колко ученици има в тях.

2. Мандатност на управлението на директора и право на глас на педагогическите специалисти при избора на нов директор.

3. Отпадане на атестацията на педагогическите специалисти и професионалното портфолио.

4. Учителите да бъдат избавени от огромната бюрократична тежест и да бъдат отново Учители, а не както е в момента – чиновници, които са безправни проводници на политиката на Министерството на образованието.

5. Учебниците ще се пренапишат, като основна цел ще бъдат високите образователни резултати и широка обща култура.

6. Учениците от начален етап ще получават само количествени оценки.

7. Основното образование ще се получава отново след (завършен) VIII клас.

8. Възстановяване на професионалното и хуманитарното образование. 

9. Създаване на стратегия и програма за подкрепа на индивидуалните таланти  на всеки един ученик и за подпомагане развитието на ученици с високи постижения в отделните области на науката, изкуството и спорта.

10. Избор на образователни форми, като алтернатива за  семейства, предпочитащи ги по здравословни или други причини. 
Възраждане предлага мерки, които целят качествено повишаване на нивото на образование в България и създаване на нов национален елит. Премахване на дистанционното обучение като масова форма на обучение и наличието на такава  при необходимост по здравословни или други причини. Прекратяването на експериментите с българското образование е жизненоважно за нацията ни и опазването на идентичността ни като народ”.

Споделете:

Прочетете също

svesht

На Черешова задушница ще бъдат осигурени автобуси до гробищните паркове в Червен бряг

По повод Черешова Задушница на 22 юни, събота, ще бъдат осигурени автобуси за извозване на …

4 Последни коментари

 1. Доктор Смешко

  Абсолютни измислици на този лаладжия! Не може да се вярва на нито една негова дума!

 2. Отечествен Фронт

  Това е добре ,но я да видим как е във Китай В Китай намаляват домашните на учениците със закон,Китай прие образователен закон за намаляване на “двойния натиск” върху учениците от домашните и частните уроци по основните предмети, съобщи държавната информационна агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс. Новият нормативен акт прави властите по места отговорни за това да гарантират, че двойният натиск ще бъде понижен. Той предвижда родителите да организират времето на децата си така, че да имат достатъчно време за почивка и упражнения и по този начин да бъде намален натискът и да бъде избегнато прекарването на прекалено много време в интернет, отбелязва Синхуа.

  От тази година китайските власти започнаха да възприемат по-покровителствен подход, с мерки за борба с пристрастяването на децата към онлайн игрите, които бяха окачествени като “духовен опиум”, и със “сляпото преклонение” пред интернет знаменитости, отбелязва Ройтерс. През последните месеци министерството на образованието ограничи броя на часовете, в които децата могат да играят в интернет само до един час дневно в петък, събота и неделя. То също така намали домашните и забрани извънкласните уроци по най-важните предмети в почивни дни, от загриженост за тежкото образователно бреме върху претоварените деца.

  Източник: “Труд”

 3. За мангасарите не са обявени мерки поне да ги накарат да ходят на училище

 4. дедо даскал

  Хаха, има даскали,които при онлайн обучението не можеха да си включат компютъра и да направят настройките на Google Classroom. А тоя тупан ще маха проф. атестации!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *