„Възраждане” и „Продължаваме промяната” с призив към избирателите

ПРЕЗИДЕНТ
Снимка – интернет.

След снощния дебат между Радев и Герджиков, социалните мрежи са пълни с клипове на ПППП, с които се призовават българите да гласуват за Радев в неделя, 21ви ноември.

В същото време, новата партия в парламента – „Възраждане”, приканва членовете и симпатизантите си да не гласуват за никой от двамата претенденти. В своята фейсбук страница лидерът на „Възраждане” е написал:

„Гледах снощния спор между Радев и Герджиков. Видях един възпитан разговор между представители на двете фракции на американското посолство, които ни предлагат да “изберем” в неделя.

Очевидно е, че 32 години след като уж започнахме да живеем в “демокрация”, изборът ни за пореден път се свежда до предварително подготвени “алтернативи”. Това удивително ми напомня на “изборите” преди 1989 г., когато режимът също предлагаше два избора – БКП или БЗНС.

Много хора не спряха да ме питат кого ще подкрепим в неделя и за кого ще призовем нашите избиратели да гласуват.

Припомням, че непоискана подкрепа не се дава, а и няма как да подкрепим Радев, който наложи брутални ограничения в обществото ни и продължава упорито да ги налага – нещо, срещу което ние се борим и ще се борим с всички средства.

Що се отнася до избирателите ни, винаги съм ги призовавал да гласуват само за Възраждане. За нас гласуват умни, образовани и достойни българи, пред които се прекланям, и съм сигурен, че заедно с тях сме достигнали до едни и същи изводи”.

Кирил Петков и Асен Василев чрез постове и предизборни клипове в социалните мрежи, приканват:

„В неделя гласувай за Президента Румен Радев, който започна Промяната! Не трябва да се отпускаме нито за миг! Балотажът в неделя е последния шанс на #корупцията да получи достъп до властта. Нека не позволяваме на задкулисието да влезе тихомълком през задната врата на балотажа. Затова твоят глас ни е нужен, за да спечелим и последната битка”.

Мая Манолова е качила пост „Браво на Радев, разби „Коалицията Магнитски”. Татяна Дончева е написала „Нека в неделя подкрепим Румен Радев и Илияна Йотова”, заедно със своя снимка с текст „С вас сме, г-н Президент”.

Слави Трифонов, който на 15-ти ноември заяви, че няма да промени позицията си относно преговори с ПП, 3 дни по-късно обяви, че ще ги подкрепи.

Корнелия Нинова след като подаде оставка, днес, 19-ти ноември, е написала: „Вярваме в почтеността на Румен Радев, вярваме в неговото достойнство, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона. Да си пазим институциите като темелите на българската държава”. И допълва, че води разговори с Кирил Петков за кабинет. Има и снимка на двамата.

Мустафа Карадайъ не е публикувал нищо на страницата си след 14-ти ноември. От 16-ти ноември Бойко Борисов също не е качвал нищо на личната си страница.

След дебатът по БНТ между двамата претенденти за държавен глава на България, въпросителните остават. Защото нито дебатът беше полезен, нито БНТ си изпълни заявката да покаже силните и слаби страни на двамата претенденти, нито пък те показаха нещо ново и силно.

На 21-ви ноември ще видим резултата от всичко това.

Споделете:

Прочетете също

640 420 sela bez tok zaradi otkradnata zhica

Разкриха кражба на ток в село Милковица

Разкриха кражба на ток в частен имот в село Милковица на 12 април. Електрическото табло …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *