Възпитаник на ВВВУ „Г.Бенковски“ стана ззаместник – министър на отбраната

Пламен Йорданов, Зам.министър на МО в служебното правителство на България. Снимка – Пресцентър ВВВУ „Г.Бенковски“ Долна Митрополия

Пламен Йорданов, който е възпитаник на ВВВУ „Г.Бенковски“ Д.Митрополия е назначен за Зам.министър в министерството на отбраната, в служебния кабинет на Стефан Янев. По този повод от Пресцентъра на ВВВУ“Г.Бенковски“ получихме следното съобщение, което поместваме без редакторска намеса:

„Със заповед на министър-председателя на Република България бригаден генерал /о.р/ Стефан Янев  № КВ-290 от 14.05.2021 г. на длъжността „Заместник-министър на отбраната“ е назначен Пламен Христов Йорданов.

Полковник /о.р./ Пламен Йорданов е роден на 23.03.1965 г. в Плевен.

Завършил е първото в България Спортно училище „Георги Бенковски“ в родния град.

През 1988 г. се дипломира като магистър във ВНВВУ „Георги Бенковски“ по специалността „Свръзки и РСТО“.

С отличен успех завършва ВА „Г.С.Раковски“ през 1999 г.. Висш щабен курс – през 2008 г., а през 2012 г. и генерал-щабния курс на ВА „Г.С.Раковски“ като магистър по „Стратегическо ръководство на Въоръжените сили“ и първенец на випуска.

Кариерното му развитие е свързано с авиобаза „Доброславци“, корпус ПВО. Полковник  /о.р./ Пламен Йорданов е сред основателите на Съвместното командване на силите и четвъртия по ранг в командването.

Освободен е от военна служба на 22.03.2021 г. със заповед на министъра на отбраната.

Владее английски и руски език.

Женен, с две деца.

След твърде кратката почивка – ново професионално и лидерско предизвикателство – заместник – министър на отбраната в служебното правителство!

Личният състав на ВВВУ „Георги Бенковски“ и военнослужещите от гарнизон Плевен му пожелават здраве и вдъхновение !“

Прочетете също

Без локдаун и вечерен час за сега

д-р Стойчо Кацаров, служебен министър на здравеопазването. Снимка – интернет. Днес, 18-ти октомври ,служебният министър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *