Възможности за бъдещо партньорство са обсъдили посланикът на Франция и ръководството на Медицински университет -Плевен

mu pleven
Ръководството на Медицински университет – Плевен и Н.Пр.Флоранс Робин. Снимка – Интернет.

На 29-ти ноември, посланикът на Франция Н. Пр. Флоранс Робин и ръководството на МУ-Плевен са се обединили около възможности за бъдещо партньорство в обучението и научноизследователската дейност.

Посланикът на Р Франция Н. Пр. Флоранс Робин, заедно с Пиер Колио, директор на Френския Институт в България и съветник по сътрудничеството и културната дейност и Светослав Миланов, аташе по университетско сътрудничество, са посетили Медицински университет – Плевен  и  са провели среща с ръководството на висшето училище, за да договорят бъдещи партньорски отношения в сферата на обучението и научноизследователската дейност. Сътрудничеството ще се реализира чрез лицензиране на Телекомуникационния ендоскопски център към МУ-Плевен като референтен център на IRCAD-EITS – Европейския Институт по Телехирургия в Страсбург за обучение на лекари и здравни специалисти от Източна Европа.  

Посланикът на Франция Н. Пр. Робин и Директорът на Френския Институт г-н Колио са се запознали с високотехнологичната база за обучение на МУ-Плевен – Телекомуникационния ендоскопски център.  

Споделете:

Прочетете също

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *