Във ВВВУ „Г. Бенковски“ ще се обединява военната и цивилна авиация

ген.Юлиян Радойски, началник на ВВВУ „Г.Бенковски, гр. Долна Митрополия. Снимка – Плевен прес.

На честването по случай Деня на независимостта, което се проведе в Плевен, присъства и началника на ВВУ „Г. Бенковски“ гр. Долна Митрополия, бригаден генерал Юлиян Радойски. Пред журналисти той съобщи новината за започналото днес, 22-ри септември, обединение на военната и цивилна авиация. Ето какво каза ген. Радойски:

„Днес, 22-ри септември, в Деня на независимостта, в Долна Митрополия пристигат цивилни самолети от цялата страна. На този ден ние слагаме началото на обединението между военната и цивилна авиация. Военно – въздушното училище беше възстановено с една такава цел – да обедини авиацията и да отиде на международния световен театър на авиационната индустрия.

Този ден ще остане паметен в историята на българската авиация. Да пожелаем на нашите колеги от цивилната авиация все така да работим заедно, задружно и да не се делим на гражданска и военна авиация.

Небето е едно за всички. Така че, ние работим за чисто европейско небе“.

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *