Второ РПУ – Плевен с предложения за подобряване на обществения ред и сигурност в обслужвания район

РПУ

Постоянната комисия по „Обществен ред и сигурност“ в Общински съвет – Плевен, ще се запознае този месец с анализ на оперативната обстановка в района, обслужван от Второ Районно управление – Плевен. Анализът е представен за сведение от главен инспектор Стоян Стоянов – началник на управлението, и съдържа и конкретни предложения за подобряване на обществения ред и сигурност в обслужвания район:

– Във връзка със зачестилите сигнали за нарушаване на обществения ред на ул. „Тотлебен“ в Плевен /около т.нар. „Временни жилища“/ е необходимо извършване на съвместни проверки с представители на ресорните общински звена. Предмет на проверките ще бъдат живущите лица, имащи право на ползване но общинските имоти;

– С оглед подобряване на работата е необходимо излъчване на смесени наряди, включващи служители на Второ РУ – Плевен, служители на звеното за невъоръжена охрана към Община Плевен и представители на Общинския инспекторат при проверките за нерегламентирана търговска дейност.

В анализа, представен на вниманието на общинските съветници от ресорната комисия се посочва още, че характерните места за извършване на престъпления са предимно неосветени участъци от улици и междублокови пространства, неработещи обекти в Западната индустриална зона и такива, оставени без охрана.

Във връзка с мерките за опазване живота и здравето на подрастващите в доклада е записано също, че всички учебни заведения на обслужвана от Второ РУ – Плевен територия разполагат с видеонаблюдение. Проверена е и пътната маркировката в тези райони.

Ежедневно служители на районното управление оказват и съдействие на общински и държавни структури: Община Плевен, ВиК, „Електроразпределение – Плевен“, ТП ДГС, частни съдебни изпълнители и др.

Районът на действие на Второ РУ – Плевен обхваща западната част на гр. Плевен и 12 села с прилежащите им землища в общината: с. Брестовец, с. Тодорово, с. Къшин, с. Ралево, с. Ласкар, с. Горталово, с. Николаево, с. Беглеж, с. Ясен, с. Търнене, с. Дисевица и с. Къртожабене.

Споделете:

Прочетете също

1 23

Областният управител на Плевен посрещна делегация от Молдова

Делегация от молдовската комуна Гангура, Яловенски район, беше на посещение при областния управител Виолета Иеремиева. Гостите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *