Всички СИК в община Плевен получиха бюлетините си

Снимка Плевен прес

В съботния ден всички секционни избирателни комисии в община Плевен получиха своите бюлетини за изборите утре – 14 ноември. По предварително обявен график, те бяха извозени с училищните автобуси до съответните селища.

„За разлика от предходни избори, не се предават на 100% бюлетините, както до сега, тъй като в основната си част избирателните секции в община Плевен са с машинно гласуване, а половината от тях са с по 2 машини. От опита от последните избори на 11-ти юли от близо 170 секции, само в 2 секции са отказали машините и се е преминало към хартиено гласуване. Освен това неизползваните бюлетини трябва да се предават отделно, извън запечатения чувал с изборните книжа, което затруднява допълнително членовете на секционните избирателни комисии. Ето защо им се дават по 1 кочан със 100 бюлетини от единия и другия вид /за избор на президент и избор на парламент, б.а./, каза Красимир Иванов, директор на дирекция „Информационно и техническо осигуряване “ в община Плевен.

С решение на ЦИК в бял чувал ще се слагат изборните книжа за президент и вицепрезидент, а в черен чувал – за народно с8ъбрание. Припомняме, че за всеки вид избор са раздадени по 117 хиляди бюлетини, колкото са избирателите на територията на община Плевен.

Споделете:

Прочетете също

3 декември – Международен ден на хората с увреждания

Снимка – интернет. Международният ден на хората с увреждания е обявен от Генералната асамблея на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *