Как екраните вредят на децата, научиха родители в Червен бряг

дете деца телефон екран

Истината за ефекта на екраните върху ранното детско развитие беше показан в община Червен бряг, съобщават от местната администрация. За пръв път образователна институция инициира и реализира междуинституциотална среща по толкова актуална за днешното съвремие тема.

„SOS Екраните – невидимият ефект” – това бе темата на Първата информационна среща, която се проведе на 25-ти януари. На събитието присъстваха заинтересовани родители и граждани, както и представители на общинска администрация и всички детски градини, и училища в общината.

„В последно време темата за влиянието на екраните върху развитието на нашите деца е широко обсъждана, но в исторически аспект е съвсем нова. Все по-често чуваме израза „екранна зависимост”. Зависимост при деца. Това е страшно! Човечеството като цяло за първи път се сблъсква с такъв проблем. Проблем има и той не е само наш – общ е, обществен е, световен е. Невидим, но значим! Решихме, че темата е прекалено важна и трябва повече хора да чуят нашето послание. Може би е време да се замислим…”– каза Петя Митрашкова – директор на ДГ „Зора” в Червен бряг.

Срещата бе изключително полезна, както за децата, така и за възрастните. Община Червен бряг поднася своята благодарност към инициативата на г-жа Митрашкова и към всички специалисти, които са я приели за своя лична кауза.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *