Последни новини
Начало | Новини | ВОЛЯ и ВМРО се обърнаха в последния момент

ВОЛЯ и ВМРО се обърнаха в последния момент

Управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти са успели да съберат необходимите 120 подписа за внасяне на проект за нова конституция. Това съобщиха на брифинг в НС Даниела Дариткова от ГЕРБ и Искрен Веселинов от ВМРО.

Недостигащите подписи са събрани с помощта на няколко депутати от парламентарната група на Веселин Марешки – Воля и т.нар. независими.

Управляващите са се договорили и за референдум, който трябва да бъде проведен заедно с изборите за Велико народно събрание. На него ще бъдат зададени въпроси относно исканията на ВМРО за задължителна казарма и образователен ценз за гласуване.

Ако казаното от Дариткова се потвърди, то ние ще станем свидетели на пореден пирует и рязко обръщане в позицията на Марешки. Сутринта, в 9:00, пред ефира на национална телевизия Марешки заяви следното: “Воля няма да участва в тези 120 подписа, които трябва да се внесат днес” . Часове по-късно част от депутатите му все пак са се подписали.

От казаното от д-р Дариткова става още ясно, че ВМРО са подписали проекта на ГЕРБ, въпреки че част от предложенията им не присъстват в него. В дните преди откриване на НС в интервю пред Епицентър, Красимир Каракачанов твърдо заяви, че ВМРО “няма да подпише проекта за нова конституция, ако шесте ни предложения не влязат в нея”. В общия проект на ГЕРБ са влезли едва три от шестте точки на “войводите”.

Прочетете също

Информационен бюлетин на МВР-Плевен за 23-ти септември

Снимка – интернет ДОСЪДЕБНИ  ПРОИЗВОДСТВАНа 20 септември 2020 година около 11:45 часа в Плевен служители …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *